Moški padel v prazen vodovodni jašek in na kraju umrl

Gasilci PGD Miklavž pri Ormožu so osebo oživljali do prihoda reševalcev NMP Ormož, a je žal oseba na kraju dogodka umrla

Prlekija-on.net, nedelja, 25. september 2016 ob 20:08
Gasilci PGD Miklavž pri Ormožu so osebo oživljali do prihoda reševalcev NMP Ormož

Gasilci PGD Miklavž pri Ormožu so osebo oživljali do prihoda reševalcev NMP Ormož

V nedeljo, 25. septembra, okoli 18. ure, je v Vuzmetincih, v občini Ormož, moški padel v prazen vodovodni jašek. Gasilci PGD Miklavž pri Ormožu so osebo oživljali do prihoda reševalcev NMP Ormož, a je žal oseba na kraju dogodka umrla.

59-letnega moškega, kateri je bil brez znakov življenja, so v jašku za merilnik vode našli domači ter poklicali reševalce, ki so moškega oživljali, a brez uspeha. Vzrok smrti bo znan po obdukciji.

Po preiskavi je bilo ugotovljeno, da je 59-letni moški v Vuzmetincih odšel za domačo hišo, odprl vodovodni jašek dimenzij 1 x 1 m in globine 1 m,  ter ga pričel pregledovati. Med sklanjanjem je z glavo naprej padel v notranjost jaška in se tako nesrečno poškodoval, da je v jašku umrl. Okoli 18.05 ga je mrtvega našel nečak in o tem obvestil reševalce.

Policisti so tujo krivdo kot vzrok smrti pokojnega izključili, svoje ugotovitve pa bodo s poročilom predstavili pristojnemu tožilstvu.


Več v Črna kronika