Ljutomerski proizvod ponaša Slovenijo kot edinstveno kulinarično destinacijo v svet

Tuševa Slovenska potica, ki jo pripravljajo v Sasteli Ljutomer, je prejela srebrno priznanje za inovacijo leta 2016

Prlekija-on.net, torek, 27. september 2016 ob 13:10
Slovenska potica Slovenskih dobrot

Slovenska potica Slovenskih dobrot

Slovenska potica Slovenskih dobrot je bila na Dnevu inovativnosti 2016 v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) nagrajena s srebrnim priznanjem v kategoriji najbolj inovativno zdravo živilo 2016. Tradicionalno sladico pripravljajo v Sasteli Ljutomer po tradicionalnem postopku iz naravnih sestavin, brez vseh umetnih dodatkov, kupcem pa je na voljo v vseh Tuševih supermarketih.

Po nagradi Inštituta za nutricionistiko je Slovenska potica prejela še srebrno priznanje GZS na Dnevu inovativnosti. Kot inovativno zdravo živilo se je postavila ob bok 40 najboljšim inovacijam iz vse Slovenije, ki so letos sodelovale v natečaju. Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. V zadnjih 14 letih je v celotni Sloveniji nagrado prejelo prek 7.700 inovatorjev in prek 2.400 inovacij.

Proizvajalec Sastela iz Ljutomera in Tuš sta Slovensko potico zasnovala v preteklem letu in v Tušu so jo uvrstili v premium blagovno znamko Slovenske dobrote. Praznična sladica z orehi zaznamuje slovensko kulturo, tradicijo in nacionalno identiteto, vse te lastnosti pa so tako v obliki kot v izdelavi zajete v Slovenski potici Slovenske dobrote. Testo je namreč ročno narejeno iz slovenske moke in masla, nadev pa iz orehov brez dodatkov. Potica, kot so jo pekle naše babice, je vsem kupcem na voljo v Tuševih supermarketih v zamrznjeni obliki, tako jo le odmrznejo in po želji dopečejo v pečici, potresejo s sladkorjem in postrežejo.

»Izdelek je sinonim slovenske kulinarične kakovosti in tradicije. Inovativnost izdelka je nagrajena že drugič, kar je dodatna potrditev naše pravilne usmeritve. Dobro so jo sprejeli tudi naši kupci, kar še potrjuje, da izdelek sodi v sam vrh zaželenosti in sprejetosti, hkrati pa ponaša Slovenijo kot edinstveno kulinarično destinacijo v svet,« pravijo v Tušu, kjer so izredno ponosni na priznanje.

Slovenska potica je čudovito osebno, kulinarično in poslovno darilo, hkrati pa daje priložnost, da je na preprost način dosegljiva skozi celo leto in ne samo ob praznikih.


Več v Gospodarstvo