Pomagajmo komaj tri leta staremu Janu iz Dragotincev

Jan nujno potrebuje operacijo na srčku, saj boleha za prirojeno srčno napako

Prlekija-on.net, četrtek, 29. september 2016 ob 07:44
Pomagajmo Janu

Pomagajmo Janu

Po družbenih omrežjih zadnje dni kroži zapis, v katerem znanci družine triletnega Jana iz Dragotincev pri Sv. Juriju ob Ščavnici prosijo javnost za pomoč, saj Jan nujno potrebuje operacijo na srčku. Boleha namreč za prirojeno srčno napako.

Spodaj objavljamo celoten zapis. Pomagajmo, če lahko.

Sem dolgoletna prijateljica očeta Leona Pelcla in mame Nike Kotnjek katerima se je 24.10.2013 narodil sin z imenom Jan. Jan prihaja iz majhne vasice Dragotinci, Občina Sveti Jurij ob Ščavnici.

Že ob rojstvu fantka je družino doletela tragična usoda saj se je sin Jan narodil z prirojeno srčno napako, ki se imenuje TETRALOGIJA FALLOT- to so 4 napake na srčku. Ko je Jan dopolnil 5 mesecev je to še tako majceno bitje pretrpelo prvo operacijo srčka v Nemški bolnišnici Deutsches Herzzentrum v Münchnu. Jan se je boril in okreval po operaciji kazalo je vse na boljše.

Dokler ni imel letos kontrolnega pregleda v Ljubljani in s tem spet nova težava še hujša za Jana in njegove starše. Kot da se usoda še ni dovolj poigrala z Janom in njegovo družino so izvedeli spet tragično novico. Janu se je stanje poslabšalo in nujno potrebuje še eno operacijo srčka. Malček je že od 16.9.2016 hospitaliziran v Ljubljanskem kliničnem centru saj se mu stanje poslabšuje. Ker so naši kirurgi operacijo v Ljubljanskem kliničnem centru zavrnili saj se sklicujejo na to, da operacija ni nujna. A kirurg ki je Jana operiral že prvič je mnenja, da je operacija nujno potrebna saj je od nje odvisno življenje Jana. Tudi naš ZZZS noče družini pomagat in kriti stroškov operacije in po operacijskega okrevanja v bolnišnici v Münchnu. Zato sta starša odvisna od naše pomoči. Mama je brezposelna oseba, oče pa žal sam ne zmore prislužit toliko denarja v tako kratkem času, saj operacija stane 40.000 evrov. Da bi malčku lahko omogočili operacijo v Bolnišnici kjer je Jan že prestal prvotno operacijo v Münchnu sem se odločila pomagat in prosit za pomoč tudi Vas, ki bi bili pripravljeni pomagat Janu, da zberemo denar za njegovo operacijo. Vsak euro in vsaka minuta šteje in bo Janu in njegovi družini prišlo prav sedaj v najhujšem obdobju čakanja in tudi po operaciji še za nadaljnje preiskave v tamkajšnji bolnišnici. Življenje komaj 3 leta staremu Janu je bilo dano, da preživlja srečne otroške dni njegovega odraščanja, da doživi trenutke kot vsak otrok njegove starosti. Dajmo mu to možnost, da tudi on občuti ta otroški direndaj igranja in vragolij tako, da zberemo čim več sredstev za njegovo zdravljenje v Münchnu.

Družina se je obrnila tudi na medije in to njihovo tragično zgodbo delila z javnostjo preko 24ur objavljeno včeraj 20.9.2016 in danes 21.9.2016.

»Prosim Vas za pomoč, da bo spet v očeh našega pa še tako majhnega borca Jana zasijala otroška šreča«
Vsi, ki ste pripravljeni pomagat Janu lahko to storite preko TRR.

Akcija zbiranja denarja se je že zaključila, saj je operacija v Nemčiji bila predvidena 10. oktobra, a bo Jan zaradi resnosti zdravstvenega stanja operiran že v ponedeljek v ljubljanskem UKC-ju. Pot v Nemčijo, bi ga dodatno oslabela in ogrozila njegovo življenje.


Več v Kultura in izobraževanje