Vokalna skupina BeleTinke zapela v ljutomerski cerkvi

To je bil zanje drugi pripravljalni koncert pred odhodom na mednarodno zborovsko tekmovanje v Bratislavo in prvo njihovo gostovanje v Ljutomeru

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. oktober 2016 ob 16:28
BeleTinke v Ljutomeru

BeleTinke v Ljutomeru

V petek, 30. septembra, je po večerni sveti maši v župnijski cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru, potekal še koncert Vokalne skupine BeleTinke. To je bil zanje drugi pripravljalni koncert pred odhodom na mednarodno zborovsko tekmovanje v Bratislavo in prvo njihovo gostovanje v Ljutomeru.

Gostje koncertnega večera so bili domačini – Ljutomerski oktet, pod vodstvom umetniškega vodja, Dušana Preloga.

Vokalna skupina BeleTinke je sekcija Kulturno umetniškega društva Beltinci. Delovati je začela jeseni 2013, pod vodstvom Tjaše Šimonka.

BeleTinke sestavlja trinajst nasmejanih, talentiranih in kreativnih deklet, starih od 21 do 31 let iz celotnega Prekmurja. Družijo se ob kvalitetnem prepevanju v želji, da bi s pesmijo razveseljevale vse njihove slušatelje.

Kot svoje največje dosežke dekleta štejejo zlato priznanje, ki so ga osvojile jeseni 2014 na mednarodnem zborovskem tekmovanju Praga Cantat na Češkem, ter srebrno priznanje v folklorni kategoriji in zlato v kategoriji ženskih pevskih zborov, ki so ju osvojile jeseni 2015 na mednarodnem zborovskem tekmovanju Canta al mar v Španiji. Jeseni 2015 so se udeležile tudi regijskega tekmovanja, kjer so prejele srebrno priznanje in priznanje za obetavno malo pevsko zasedbo ter nagrado občinstva.

Poleg tekmovalnega udejstvovanja, BeleTinke prepevajo tudi na promocijskih dogodkih KUD-a Beltinci, poročnih in drugih slavjih ter priložnostnih kulturnih dogodkih.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje