Predaja Eko – nahrbtnika »Zelena žabica«

V tem šolskem letu se je vabilu odzvala tudi OŠ Ivan Cankar, podružnica Cvetka Golarja

Prlekija-on.net, torek, 11. oktober 2016 ob 08:46
Predaja Eko - nahrbtnika

Predaja Eko - nahrbtnika

Eko – nahrbnik »Zelena žabica« je celoletna aktivnost, ki se izvaja v osmih vrtcih občin Ljutomer, Veržej, Križevci in v vrtcu »Kockice« iz sosednje Hrvaške. V tem šolskem letu se je našemu vabilu odzvala tudi OŠ Ivan Cankar, podružnica Cvetka Golarja. Namen te aktivnosti je razvijanje naklonjenega, spoštljivega in odgovornega odnosa do žive in nežive narave, vzpodbujanje medsebojnih srečanj in povezovanja, druženja in igre,…

V petek 30.9., se je starejša skupina vrtca Stročja vas odpravila na pohod v Ljutomer. V sklopu Eko – nahrbtnika, smo le – tega predali Osnovni šoli Ivan Cankar, podružnica Cvetka Golarja.

Učenci in učitelji OŠ Cvetka Golarja so nas pričakali v telovadnici šole, kjer nas je pozdravila vodja šole, gospa Mateja Štefanec. Deklice vrtca in vzgojiteljica Suzana so na kratko predstavile naravoslovne dejavnosti, ki so se izvajale v času, ko je bil Eko – nahrbtnik v vrtcu Stročja vas. Nato je sledila predaja nahrbtnika učiteljici Nelici, ki bo odgovorna za njegovo 14 – dnevno bivanje na šoli.

Po predaji je sledilo druženje otrok, kar je eden izmed glavnih ciljev te aktivnosti. Igrali smo se različne socialne igre in se posladkali. Preden smo se odpravili na pot proti Stročji vasi, smo si ogledali še prelepe vrtove in čutno pot. Naše druženje je prehitro minilo, zato smo si obljubili, da se v bližnji prihodnosti spet srečamo.

Zapisala:
Mateja Robinščak, koordinatorka Eko - nahrbtnika


Več v Najmlajši