Velika Nedelja ima drugo najlepše vaško jedro v Sloveniji

V projektu Turistične zveze Slovenije »Moja dežela – lepa in gostoljubna« je Velika Nedelja osvojila 2. mesto med najlepšimi vaškimi jedri v Sloveniji za leto 2016

Špela Borko, sreda, 12. oktober 2016 ob 12:03
Velika Nedelja, foto: Marjan Dovečar

Velika Nedelja, foto: Marjan Dovečar

Turistična zveza Slovenije je tako kot vsako leto, tudi letos izpeljala projekt »Moja dežela – lepa in gostoljubna«. Tovrstni projekt so letos izvedli že 25. leto zapored, častni pokrovitelj projekta je predsednik republike, Borut Pahor. V kategoriji za najlepše vaško jedro 2016, se je letos potegovala Velika Nedelja in se uvrstila med nominirance – 3 najlepša vaška jedra v Sloveniji.

V torek, 11. oktobra, je v Hotelu Radin v Zdravilišču Radenci, potekala slavnostna podelitev priznanj v organizaciji Turistične zveze Slovenije - "Moja dežela - lepa in gostoljubna".

Velika Nedelja je uspešno prestala ocenjevanje in osvojila 2. mesto med najlepšimi vaškimi jedri v Sloveniji za leto 2016. Podelitve sta se udeležila Marjan Mušič, predsednik krajevne skupnosti Velika Nedelja in Simona Kosi iz TIC-a Ormož.

Naj spomnimo, da je lani v istem projektu sodeloval Kog in na podelitvi prejel 1. mesto za najlepše vaško jedro v Sloveniji 2015. Še en dokaz več, da je naša Prlekija res lepa in urejena tudi po strokovni oceni.

Foto: TIC Ormož


Več v Kultura in izobraževanje