V Občini Razkrižje organizirali dogodek ob mesecu požarne varnosti

Tematika letošnjega meseca varstva pred požari je »Delujmo preventivno«

Prlekija-on.net, petek, 14. oktober 2016 ob 16:01
Mesec požarne varnosti v Občini Razkrižje

Mesec požarne varnosti v Občini Razkrižje

Ob mesecu požarne varnosti, so tudi v Občini Razkrižje organizirali dogodek. Uvodoma so v Knjižnico in čitalnico Razkrižje povabili občane s strani KLUBA 65+ Razkrižje, ki se je v okviru projekta NAZDRAVJE ustanovil letos spomladi, v katerem se mesečno, oz. po aktualnosti dogodkov izvajajo srečanja, ki so zanimiva za starejše in tudi ostale občane. Bistvo dejavnosti kluba je približati dejavnosti iz urbanih središč v njihov kraj in s tem zmanjševati neenakosti glede dostopnosti in informiranosti.

Ker je oktober mesec požarne varnosti, so tokrat povabili strokovnjaka s področja izvajanja preventivnih ukrepov pred požari, Leonarda Markoviča iz podjetja GasiMa d.o.o.

Tematika letošnjega meseca varstva pred požari je "Delujmo preventivno" in je namenjen splošni požarni varnosti v gospodinjstvih in problematiki ogljikovega monoksida. Leonardo Markovič je na zanimiv način predstavil nevarnosti, ki nam grozijo v gospodinjstvih, v kolikšnem času se širi požar, kakšne so možnosti za gašenje, kakšni gasilniki so najprimernejši, tehnike gašenja ter podal še mnogo drugih koristnih informacij. Po teoretičnem delu, podprtim z videoprojekcijo, so se sprehodili do Gasilskega doma Razkrižje, kjer je potekal dan odprtih vrat in je sledil še praktični prikaz gašenja. Člani PGD Razkrižje pa so predstavili svojo opremljenost ter naloge, ki jih izvajajo.​


Več v Kultura in izobraževanje