V centru mesta dišalo po prleški kühji

S prleškimi in drugimi specialitetami so sodelovali Društvo kihača, Izletniška kmetija na koncu vasi, Mitra in Turistično društvo Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 14. oktober 2016 ob 19:33
Prleška kühja

Prleška kühja

Turistično društvo Ljutomer, je v petek, 14. oktobra, na Glavnem trgu v Ljutomeru, pripravilo odprto kuhinjo na ulici. S serijo dogodkov z imenom »Prleška kühja«, so pričeli letos julija, tokrat pa so se s prleško kulinariko, ki so jo ponudili obiskovalcem in mimoidočim predstavili ljubiteljski in profesionalni kuharji štirih ponudnikov.

Vsako »kühjo« popestrijo s kar se da različnimi specialitetami in ponudniki, tokrat so sodelovali Društvo kihača s kislo želodčkovo juho ter solato iz ajdove kaše in tlačenke, Izletniška kmetija na koncu vasi je postregla z enolončnico s konca vasi in postržjačo, Mitra Mitrine burgerje, TD Ljutomer pa ajdove ladjice in prleško gibanico.

Prleško kühjo TD Ljutomer organizira z namenom popestriti dogajanje in druženje Prlekov in obiskovalcev v Ljutomeru ter tudi kot promocijo prleške bogate kulinarike, vin in gostincev, turističnih ponudnikov, vinogradnikov in društev, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo. Pri tem skušajo biti čim bolj raznoliki, povezovalni in inovativni ter dati možnost predstaviti se vsem, ki bi želeli promovirati svoje kuharske veščine ali okusne specialitete profesionalnih gostinskih kuhinj. Želijo si odkriti naše pozabljene ali manj vsakdanje specialitete, ki jih drugje po Sloveniji ne poznajo, hkrati pa tradicionalne jedi predstaviti na moderen način.

K vsem prleškim kulinaričnim specialitetam pa seveda spadajo tudi domača vina in druge pijače iz naše okolice, zato je ob teh dogodkih poskrbljeno tudi za to. Princip »kühje« pa je poskusiti in predstaviti čim več okusov, zato so gostom ponudili manjše porcije, večjo izbiro in hkrati kljub kvaliteti tudi cenovno ugodno ponudbo za vsak žep.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno