Za Tratnikove zbrali več kot 4000 evrov

Prlekija-on.net, sreda, 2. december 2009 ob 07:101
Orkester Slovenske vojske

Orkester Slovenske vojske

V Domu kulture Ljutomer so številni obiskovalci prisluhnili odličnemu koncertu orkestra Slovenske vojske, katerega je v svoji prvi humanitarni akciji v prleško prestolnico povabil Lions klub Ljutomer.

Obiskovalci, ki so kupili vstopnico za koncert, ter številni donatorji so zbrali več kot 4000 evrov, ki jih bodo predali družini Tratnik iz Ljutomera. Omenjena družina, ki jo je Lions klub Ljutomer izbral skupaj z ljutomerskim Centrom za socialno delo ter Karitasom in Rdečim križem iz Ljutomera, se je znašla v hudi socialni stiski. Gre za štiričlansko družino, oba starša pa sta službovala v Muri in ostala brez zaposlitve. Mož je invalid III. kategorije in zato težko zaposljiv, en otrok je osnovnošolec, hčerka pa študira v Ljubljani.

Koncertnemu večeru orkestra Slovenske vojske pod vodstvom dirigentke Andreje Šolar so med drugim prisluhnili predsednik Lions kluba Ljutomer in ljutomerski župan Franc Jurša, mentor ljutomerskega kluba dr. Boris Žnidarič in predsednik botrskega kluba Lions klub Ljubljana Forum Janez Kovačič.


Več v Kultura in izobraževanje