Tokrat so Radgončani pohodili sosede iz Radencev

ŠNK Radgona povečuje naskok pred zasledovalci

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. oktober 2016 ob 08:25
ŠNK Radgona - Radenska Slatina

ŠNK Radgona - Radenska Slatina

Čeprav je v soboto, 15. oktobra, nad pomursko ravnico, torej tudi v Gornji Radgoni, močno deževalo, se je na derbiju I. MNL Murska Sobota, na radgonskih Tratah, med ŠNK Radgona in radensko Slatino zbralo nad 200 ljubiteljev nogometa. Škoda je edino, da novi radgonski stadion nima nujno potrebne strehe nad tribuno, kajti takrat bi bilo bistveno več navijačev, ki jih zlasti v prvem polčasu ne bi toliko namakalo. Kakorkoli že, navijači gostov iz Radencev so sicer bili številčnejši in bolj glasni, toda v športnem in korektnem spopadu, so povsem zasluženo slavili domačini. Varovanci domačega trenerja Nenada Dolgova so bili boljši predvsem v 2. polčasu, z novo suvereno zmago pa so Radgončani še povečali naskok pred Radenčani, a tudi pred drugimi zasledovalci. Tako je bolj ali manj še sedaj jasno, da je ŠNK Radgona zelo blizu jesenskemu naslovu, čeprav je do zimskega počitka potrebno odigrati še štiri tekme.

ŠNK Radgona – Radenska Slatina 4:1 (1:1)

Stadion – TŠC Trate v Gornji Radgoni, gledalcev 200; Glavni sodnik: Sašo Habjanič (Murska Sobota), pomočnika: Simon Smej (Fokovci) in Luka Perš (Murska Sobota), delegat: Božidar Crnkovič (Tišina).

Strelci: 1:0 Jan Klobasa (11.), 1:1 Rok Šteiner (21.), 2:1 Tilen Klobasa (48.), 3:1 Tilen Pintarič (70.), 4:1 Kristjan Kolarič (84.)

ŠNK Radgona: Simon Stranjšak, Tomaž Štrakl, Daniel Sovec (od 55. Kristjan Kolarič), Miha Cvetko (od 73. Mitja Adam), Borut Bračič (od 87. Aljaž Kocet), Jan Klobasa, Tilen Klobasa, Uroš Pörš, Jernej Karba (od 84. Marko Horvat), Borut Uhan, Tilčen Pintarič. Trener: Nenad Dolgov.  

Radenska Slatina: Damir Serec, Damir Lovrec, Alen Lebar (od 84. Primož Slekovec), Martin Budja, Aljaž Tušak, Denis Kavaš (od 73. Tadej Ficko), Damjan Kaučič, Žiga Sečko, Boštjan Čolnik, Rok Šteiner (od 85. Matjaž Mitev), Aleksander Belak (od 46. Bojan Klemenčič). Trener: Željko Domjan.

V naslednjem krogu, v soboto, 22. oktobra, Radgončane znova na Tratah čaka novi derbi, in sicer proti trenutno tretjeuvrščenega Hodoša. Radenska Slatina pa je domačin Bakovcem, ki so po devetih krogih takoj za ŠNK Radgono.

Ekipa ŠNK Radgona B, ki nastopa v 2. MNZ Murska Sobota, je tokrat dosegla prvo zmago, na Tratah je proti Tišini bilo 2:1 (1:1), strelca za domače: Tjan Pučko in Jože Kaučič, in je zapustila zadnjo pozicijo na lestvici. Manj uspeha v tej ligi so v 9. krogu imeli nogometaši Apač, ki so tesno 3:2 (1:1) izgubili v soboški Fazaneriji proti veteranom Mure, strelca za Apače sta bila: Alen Dobaj in Rene Čerič. Apačani so sicer na 4. mestu na lestvici. V mladinski konkurenci sta v tem krogu bili uspešni obe ekipi z radgonskega območja, in sicer je ŠNK Radgona, pred domačimi navijači premagala puconsko Kemo 4:2 (3:2), Radenčani pa so prav tako na domačem terenu 3:1 (2:0) premagali Grad. Po tem krogu je Radgona z 19 točkami na 4. mestu, Radenska Slatina pa je z 10 točkami na 7. mestu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport