Ta veseli dan Kulture

Dan odprtih vrat slovenske kulture na Spodnjem Kamenščaku

Dejan Razlag, sreda, 2. december 2009 ob 12:20
Ta veseli dan Kulture

Ta veseli dan Kulture

V četrtek, 3. decembra bo na Spodnjem Kamenščaku v Mladinskem centru Prlekije potekal Ta veseli dan Kulture - Dan odprtih vrat slovenske kulture. Digajanje se bo odvijalo od sedme ure zjutraj s prireditvijo Srečanje s knjigami in Mreža multimedijskih centrov Slovenije M3C se predstavlja, ob 17. bo sledil glasbeni nastop rogistov LD Križevci in ogled filmskega ciklusa produkcije Luksus - Medkulturni dialog s srečanjem z avtorji in uradno predajo opreme za kulturno angažiranje.

Celoten program:

7.00 - 15.00 Srečanje s knjigami
Študentska organizacija Univerze v Ljubljani in Študentska založba sta v letošnjem letu z lepo gesto podarila mladinskim in multimedijskim centrom po Sloveniji svoje knjižne izdaje. Tako bomo predstavili podarjene knjige, lahko jih boste prelistali in brali ob brezplačni postrežbi kave, čaja ali soka ter si knjige za branje doma tudi brezplačno izposodili.

7.00 - 15.00 Mreža multimedijskih centrov Slovenije M3C se predstavlja
Vsako polno uro bo stekla projekcija promocijskega filma o Mreži multimedijskih centrov Slovenije, katerih dejavnost bistveno vzpodbuja in omogoča MK.

17.00 Medkulturni dialog
Predstavitev filmskega ciklusa Luksus produkcije delujoče v okviru Društva zaveznikov mehkega pristanka iz Krškega (www.drustvo-dzmp.si) s skupnim naslovom Medkulturni dialog ter pogovor in srečanje z avtorji, nastop rogistov zelene bratovščine LD Križevci.

18.00 Predaja opreme za kulturno udejstvovanje
Javni sklad Republike Slovenije-centralna služba Ljubljana je na podlagi letošnjega javnega poziva sofinanciral investicije v prostor in opremo ter IKT za potrebe kulturnega udejstvovanja MCP-PC NVO. Ob rojstnem dnevu Franceta Prešerna in dnevu odprtih vrat v slovenski kulturi bo omenjena oprema tudi uradno predana namenu.

Javno povabilo

Vabijo vse zainteresirane, ne glede na starost, spol, bivanje, da se aktivno vključijo v dejavnost Mladinskega centra Prlekije-Pokrajinskega centra NVO in njegove programske enote REGIONALNI POMURSKI MULTIMEDIJSKI IN KULTURNI CENTER ter tukaj nastajajoče oziroma že delujoče sekcije: glasbena, pevska, recitacijsko-literarna, plesna, likovno-kiparska, fotografska, filmska, multimedijska, kulturno podporna-spletni medij www.klopotec.net. Informacije, prijava: mcp@sil.net ; tel. 02 58 48 033, gsm. 031 525 367 ali osebno na naslovu MCP, Spodnji Kamenščak 23, 9240 Ljutomer vsak delavnik od 7. 00 do 15.00 ure.

Kulturna društva in institucije v regiji pozivajo, da brezplačno koristijo možnost promoviranja svojega dela preko spletnega medija in da koristijo razpoložljivo opremo, prostore ter izobraževalne projekte na področju kulture.

V maju 2010 se organizira tedenska likovna kolonija. V juliju 2010 pa tedenska multimedijska kolonija.


Več v Kultura in izobraževanje