House of Horrors: študentje bodo plačilo dobili, ko bo to mogoče

Študentje, ki so čez poletne mesece delali v House of Horrors pri Gornji Radgoni, niso prejeli plačila za svoje delo

Prlekija-on.net, sreda, 19. oktober 2016 ob 10:21
House of Horrors Gornja Radgona

House of Horrors Gornja Radgona

Na nas so se v preteklih dneh obrnili študentje, ki so čez poletne mesece delali v House of Horrors v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni. Kot so nam povedali, za svoje delo, ki so ga opravljali preko študentskega servisa, niso prejeli plačila.

Omenili so nam tudi, da se jim lastnik, Alex Onassis, ni nikoli predstavil s priimkom, kasneje pa so po naključju odkrili njegov priimek ter na spletu z drugimi študenti našli "zanimive" zgodbe. Iz zgodb na spletu je namreč razvidno, da je Alex v preteklosti imel lastno podjetje Alex Onassis, s. p., ki je sedaj že izbrisano iz registra, preko podjetja pa je ponujal mesečni donos na sredstva vlagatelja.

Z vprašanji smo se obrnili na lastnika House of Horrors Alexa Onassisa, ki nam je povedal, da je zadevo iz preteklosti sodišče že rešilo in da to nima nobene povezave s sedanjim poslovanjem. Julija letos je bilo namreč ustanovljeno novo podjetje Izvir energije, ki je registrirano na Hrvaškem, s podružnico za gostinstvo in razvedrilno dejavnost v Črešnjevcih, kjer obratuje House of Horrors.

Onassis: za plačila odgovoren direktor Vegič
Onassis nam je glede aktualnih zadev v House of Horrors povedal, da se celotna zgodba ne vrti okoli lastnika, torej njega, tako kot to nekateri želijo prikazati. Povedal nam je, da je v podjetju bil zaposlen Dejan Vegič, kot direktor, ki bi naj skrbel za dobro poslovanje, kot odgovorna oseba. "Žal se je izkazalo, da ni dorasel odgovornosti. Kljub večkratnemu opozorilu se stanje ni izboljšalo. Prezaposlenost študentov, neizpolnjevanje del in nalog, itd. je posledično privedlo do tega stanja, da ni bilo dovolj strank in prometa", nam je ob tem povedal.

Povedal nam je, da je Vegič brez opravičila samovoljno zapustil delovno mesto, nato nadaljeval z bolniško ter tako posledično še bolj povzročil težave v podjetju. "Sam je bil odgovoren za svojo plačo in ostala plačila, saj je bil pooblaščen v celoti", nam je pojasnil Alex ter nadaljeval, da sedaj v podjetju rešujejo nastalo stanje in ko bo možno, bodo tudi študentsko delo poplačali. Vegiča nam sicer ni uspelo priklicati, a iz drugih medijev lahko razberemo, da Vegič trdi, da naj bi vsa izplačila opravljal Onassis. "Vsa pooblastila je imel Vegič in ni potrebe po nekih izgovorih. Študente je najel on in jih razporejal na delo", pa na to odgovarja Onassis.

Ob tem nam je Onassis še dejal, da ni prav, da se ta zadeva rešuje takoj preko medijev z velikimi naslovi brez preverjenih informacij ter tako posledično zmanjšuje možnost, da rešijo nastalo situacijo. Študenti naj ne bi dobili plačila za dva meseca dela, Onassis pa obljublja, da bodo študentje dobili poplačano vse, ko bo to možno.

Hiša odprta še konec oktobra
House of Horrors smo dvakrat obiskali tudi mi. Prvič še pred uradnim odprtjem v začetku avgusta, drugič pa v začetku septembra, ko smo posneli napovednik za Halloween party, ki pa sedaj odpade. Projekt se nam je zdel zanimiv, ker je ponujal nekaj novega v našem okolju, a se je v ozadju očitno dogajalo še kaj več, kot le naganjanje strahu v kosti obiskovalcem, ki so prihajali tako iz Slovenije, kot tudi Hrvaške in Avstrije. Po besedah Onassisa, bo hiša odprta čez vikend, 29. in 30. oktobra, a brez študentov, nato pa bi se naj ponovno odprla v času pusta naslednje leto. A na to bo verjetno precej vplivalo dejstvo, kako se bodo nastali zapleti rešili.

Zadevo bomo spremljali ter tudi preverili, kako se bo razpletla. Upamo, da v dobro vseh.


Več v Črna kronika