Ljutomer spet »krivec« za zamenjavo trenerja Mure

Zlatko Gabor, ki je zadnje sezone uspešno vodil Farmtech Veržej v 2. SNL, je novi trener DNŠ Mura

Prlekija-on.net, sreda, 19. oktober 2016 ob 18:21
Tako je Zlatko Gabor pred tremi leti dvignil pokal za osvojeno 3. SNL - vzhod z Veržejem

Tako je Zlatko Gabor pred tremi leti dvignil pokal za osvojeno 3. SNL - vzhod z Veržejem

Kar je bilo slutiti že v nedeljo po porazu Mure na Fazaneriji proti Ljutomeru, se je sedaj tudi uradno zgodilo. Trenerja Franca Fridla ml., je na klopi Mure zamenjal Zlatko Gabor, ki je zadnje sezone uspešno vodil Farmtech Veržej v 2. SNL. V torek je Ziko, kot ga kličejo v nogometnih krogih, z veržejskimi nogometaši opravil zadnji trening in se že seli v Mursko Soboto.

Ljutomer je tako ponovno bil "krivec", da je na klopi Mure prišlo do zamenjave. Že letos aprila je poraz Mure proti Ljutomeru takrat "odnesel" Murinega trenerja Franca Cifra, novi trener pa je postal Franc Fridl ml., ki je tokrat moral oditi po vnovičnem porazu Mure proti Ljutomeru.

V Upravnem odboru DNŠ Mura, so ob tem zapisali, da je po nedeljskem porazu z ekipo Ljutomera UO Društva NŠ Mura sklical izredno sejo na kateri so sprejeli odločitev, da sporazumno prekinejo sodelovanje z dosedanjim trenerjem. Fridlu se zahvaljujejo za opravljeno delo in mu želijo veliko uspeha v nadaljevanju kariere.

"UO je po tehtnem premisleku in opravljenih razgovorih sprejel soglasno odločitev, da za trenerja članske ekipe imenuje g. Zlatka Gaborja, ki je do sedaj vodil NK Farmtech Veržej. G. Gabor je izkušen trener, ki dobro pozna pomursko nogometno okolje in predvsem igralce. Z določenimi igralci kot tudi Muro je že sodeloval v preteklosti in to bo pripomoglo k hitrejšemu in kvalitetnejšemu uvajanju pri njegovem delu. G. Gabor je danes opravil prvi trening in bo v nedeljo že vodil ekipo Mure na tekmi proti Hotizi na Fazaneriji.

Na športnem področju cilj ostaja nespremenjen, to je uvrstitev v 2. SNL. G. Gabor je izredno motiviran in željan dokazovanja ter zelo dobro ve kaj pomeni igrati v dresu črno belih. Želi predvsem napredka v igralskem smislu, pravi pristop in zmago na vsaki tekmi.

G. Gaborju želimo vse dobro ob vodenju članske ekipe Mure. Vsi skupaj pa bomo še naprej strmeli k uresničitvi zastavljenega cilja", so še ob tem zapisali pri UO DNŠ Mura.

Ime novega trenerja Veržeja bo znano do petka
Kdo bo sedaj zasedel klop v Veržeju, še ni znano, je pa danes vodil trening veržejskih nogometašev strokovni vodja nogometne šole Zoran Cirkvenčič. Potekajo pa intenzivni razgovori in odločitev bo znana do petka, so nam povedali pri ŠD NK Veržej. Kdo bo nov trener, bomo objavili v petek, ob 16. uri.


Več v Šport