Dvorec Rakičan bo ponovno v znamenju najboljše čarovniške zabave - letos kar dva dni

Srednjeveški in čarovniški program, odlična animacija za otroke in odrasle, prekmurska kulinarika ter bogat glasbeni program – Vlado Kreslin in Mali bogovi, Siddharta, Gadi, Mejaši, Alya z bandom, BQL, D`Kwaschen Retashy, Weekend band in Mišo Kontrec

Prlekija-on.net, torek, 25. oktober 2016 ob 12:25
Ples - noč čarovnic

Ples - noč čarovnic

Dvorec Rakičan ponovno v znamenju najboljše čarovniške zabave – letošnje leto bo zabava trajala kar dva dni. Srednjeveški in čarovniški program, odlična animacija za otroke in odrasle, prekmurska kulinarika ter bogat glasbeni program – Vlado Kreslin in Mali bogovi, Siddharta, Gadi, Mejaši, Alya z bandom, BQL, D`Kwaschen Retashy, Weekend band in Mišo Kontrec.

Rakičan, 29. oktober in 30. oktober 2016 – Prireditev Ples - noč čarovnic v Dvorcu Rakičan bo letošnje leto potekala kar dva dni. Prireditev se bo pričela v soboto, 29.10.2016 v večernih urah in se bo nadaljevala v nedeljo, 30.10.2016 od 12.00 ure naprej pa vse tja do zgodnjih jutranjih ur naslednjega dne. Prireditev Ples – noč čarovnic bo prežeta s prekmursko kulinariko, kulturno-etnološkimi vsebinami, srednjeveškim in čarovniškim programom ter odlično animacijo za otroke in odrasle. Na dveh velikih odrih bodo obiskovalce zabavali Vlado Kreslin in Mali bogovi, Siddharta, Gadi, Mejaši, Alya z bandom, BQL, D`Kwaschen Retashy, Weekend band in Mišo Kontrec.

V dvorcu Rakičan bodo pripravili znameniti in edinstven čarovniški proces z velikim kresom, več srednjeveških in čarovniških predstav, čarovniške delavnice za otroke, poslikave obrazov, prikaz življenja v srednjem veku, viteške boje, številne plesne točke v izvedbi plesne šole Zeko in veliko več. Posebej atraktiven bo »čarovniški polet z dvorca«, t.i. zip-line spust, s katerim bodo lahko obiskovalci starejši od šestih let v nedeljo, 30.10.2016 poleteli z dvorca kot prave čarovnice in čarovniki.

Na Plesu – noč čarovnic so posebej zaželjene maske in metle, kot nepogrešljiv pripomoček pravih čarovnic. Na prizorišču bo postavljenih več šotorov, zato bo prireditev potekala v vsakem vremenu. Za organizacijo in nemoten potek zahtevnega projekta skrbi RIS Dvorec Rakičan, ki tesno sodeluje z društvi, ki bodo prireditev še dodatno popestrila.

Predprodaja vstopnic za Ples – noč čarovnic se bo počasi zaključila. Za soboto, 29.10.2016 bo na voljo omejeno število vstopnic v redni prodaji. Za nedeljo, 30.10.2016 bo na voljo zadostno število vstopnic v redni prodaji. Več informacij o programu, prodajnih mestih, popustih za skupine in drugih podrobnostih o prireditvi najdete na www.ris-dr.si.

V ponedeljek še »Čarobni okusi Pomurja«
Po zaključku sedaj že tradicionalne prireditve Ples-noč čarovnic 2016 v ponedeljek, 31.10.2016 med 11.00 in 18.00 uro v dvorcu Rakičan pripravljajo kulturno-kulinarično doživetje v okviru festivala »Čarobni okusi Pomurja«, ki bo ponujal druženje ob odlični kulinariki in glasbi v edinstvenem grajskem ambientu Dvorca Rakičan. Moto festivala je "tradicionalno v kombinaciji s sodobnim". Vaše brbončice bodo razvajali ponudniki lokalne kulinarike, za ustrezno glasbeno spremljavo pa bodo poskrbeli odlični domači glasbeni izvajalci, Prašnati ter Müvi: Dorina in Tjaša.

Celoten program Ples - noč čarovnic
Celoten program Čarobni okusi Pomurja