V trčenju dveh osebnih vozil, ena oseba umrla

Zaradi nesreče je cesta zaprta, urejeni pa so obvozi po bližnjih cestah

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. oktober 2016 ob 18:37
Zaradi nesreče je cesta zaprta, urejeni pa so obvozi po bližnjih cestah (fotografija je simbolična)

Zaradi nesreče je cesta zaprta, urejeni pa so obvozi po bližnjih cestah (fotografija je simbolična)

V ponedeljek, 31. oktobra, okoli 15.50 sta na obvoznici pri Pragerskem v občini Slovenska Bistrica trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in Ptuj so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulatorja, očistili cestišče razlitih tekočin in s tehničnim posegom rešili iz vozila ujeto osebo ter nudili pomoč reševalcem NMP Slovenska Bistrica in Ptuj, ki so poškodovani osebi prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Maribor in SB Ptuj.

V prometni nesreči so bili udeleženi v tovornem avtomobilu 47-letni državljan Slovenije, kot voznik tovornega avtomobila, ki je bil v nesreči hudo telesno poškodovan, s potnikom 50-letnim državljanom Slovenije, ki je bil prav tako hudo telesno poškodovan in potnikom 58-letnim državljanom Slovenije, ki je bil lahko telesno poškodovan in voznik osebnega avtomobila 73-letni državljan Slovenije, ki je umrl na kraju nesreče.

Nesreča se je zgodila, ko je 47-letni državljan Slovenije vozil tovorni avtomobil po glavni cesti I. reda št. 2, iz smeri Slovenske Bistrice proti Ptuju, izven naselja Pragersko. Ko je vozil v odseku 392, izven naselja Pragersko, kjer vozišče poteka v blagem levem ovinku, z vozilom ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno stran vožnje (kršitev čl. 37/5-2 ZPrCP). Posledica tega je bila, da je z vozilom zapeljal v levo, preko bele neprekinjene ločilne črte, kjer je z vozilom čelno trčil v osebni avtomobil, katerega je v tem trenutku iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 73-letni voznik.

V nesreči je nastala premoženjska škoda, ki znaša po nestrokovni oceni okoli 15.500 evrov.

Zaradi nesreče je bil urejen obvoz.

Zoper 47-letnega državljana Slovenije bo policija podala kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, po drugem odstavku 323. člena Kazenskega zakonika, za katero se sme storilca kaznovati z zaporom do 8 let.


Več v Črna kronika