Občina Velika Polana ponosna na prestižno prvo mesto kot najlepše trško jedro

Tudi v jesenskem času je park dežele štorkelj vabljiv za obiskovalce

Jože Žerdin, četrtek, 3. november 2016 ob 14:40
Velika Polana prejela prvo mesto kot najlepše trško jedro

Velika Polana prejela prvo mesto kot najlepše trško jedro

Pred kratkim je bila sklenjena letošnja vseslovenska akcija Turistične zveze Slovenije Moja dežela - lepa in gostoljubna pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja. Turistična zveza Slovenije je na dnevih turizma v Radencih podelila priznanja najboljšim v akciji v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki so ga letos organizirali že 25. zapovrstjo in ki omogoča tudi sodelovanje na mednarodnem tekmovanju najlepše urejenih evropskih mest in vasi »Entente florale«. Ravno v tem tekmovanju je občina Velika Polana v letu 2014 dosegla zlato priznanje v kategoriji in je bil najlepše urejen kraj.

Letos je Velika Polana tekmovala v kategoriji trška jedra in s parkom Dežela štorkelj zasedla prestižno odlično prvo mesto, pri čemer je isto priznanje s prvim mestom dobila že v letu 2013, kajti letošnje priznanje je tako nagrada občini Veliki Polani za večletno delo na področju urejanja okolja. V občini Velika Polana pa so doslej na turističnem področju v letu 2014 prejeli prvo mesto za najlepši turistični kraj, kakor tudi istega leta zlato priznanje »Entente florale« - najlepši kraj in posebno nagrado za park Dežela štorkelj. V zbirko nagrad in priznanj pa so letos še dodali prvo mesto za najlepše trško jedro. Tudi v jesenskem času je park Dežele štorkelj v Veliki Polani vabljiv za obiskovalce.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje