Koncert partizanskih pesmi Marjetke Popovski

11. novembra ob 19. uri v dvorani hotela Radin Radenci

Filip Matko Ficko, četrtek, 3. november 2016 ob 15:43
Fotografije iz albuma Marjetke Popovski

Fotografije iz albuma Marjetke Popovski

Krajevna organizacija Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Radenci, ki jo zelo uspešno kot predsednik vodi Darjan Mencigar, pripravlja ob letošnji 75-letnici ustanovitve Osvobodilne fronte slovenskega naroda posebno prireditev oziroma koncert partizanskih pesmi. Koncert bo v petek, 11. novembra zvečer, ob 19. uri v Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih. S pridruženo pevsko skupino »Cvet v laseh« bo nastopila Marjetka Popovski. Organizator ne bo pobiral vstopnine, vstop za vse je prost.

In kaj lahko zapišemo o nastopajočih ? Marjetka Popovski prihaja iz Izole, je pevka, pravzaprav pa ljubiteljica starih slovenskih ljudskih pesmi, niso pa ji tuje niti partizanske pesmi. Slovensko pesem prepeva tako po celi Primorski, slovenski Istri, Sloveniji ter zamejstvu in v minulih dvajsetih letih jo je ponesla tudi daleč po širnem svetu. Za svoje glasbeno udejstvovanje je prejela mnogo pohval in priznanj, tako na občinski, kakor tudi na državni ravni. V samozaložbi je posnela kar nekaj zgoščenk, med njimi tudi zgoščenko partizanskih pesmi, ki jih prepeva z vsem ponosom in častjo na mnogih borčevskih proslavah, srečanjih, obeležjih in komemoracijah.

Letos torej praznuje 20 let svojega uspešnega nastopanja in ob tej priložnosti je pripravila pravo pevsko turnejo pod delovnim naslovom »Zapojmo pesem o svobodi«. Slišati jo je moč po vsej Sloveniji in zamejstvu. Pri tem se ji velikokrat pridružijo tudi pevke skupine »Cvet v laseh« in skupaj zapojo na mnogih srečanjih. V zadnjih petih letih so imele že čez 160 skupnih nastopov. Njihovi nastopi se mnogim vtisnejo v spomin po razgibanosti in veselju, ki ga nosijo pevke s seboj in ljudje kar spontano zapojejo z njimi.

Tako bo tudi tokrat v Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih, ko Krajevna organizacija zveze združenj borcev za vrednote NOB Radenci pripravlja koncert Marjetke Popovski in pevske skupine »Cvet v laseh« pod naslovom priljubljene partizanske pesmi »Šivala je deklica zvezdo…«. Koncert v Radencih bo prežet z mnogimi poznanimi, kakor tudi manj poznanimi pesmimi o boju za svobodo, pravice in domovino.

LEPO BO, ČE SE PRIDRUŽITE IN TUDI ZAPOJETE ZRAVEN.


Več v Kultura in izobraževanje