Robert Jurak postavlja na ogled svoja dela

15. novembra 2016, bo ob 18.00 v Galeriji FO.VI v Strnišču pri Kidričevem, otvoitev razstave prleškega umetnika Roberta Juraka

Prlekija-on.net, petek, 11. november 2016 ob 13:56
Dela Roberta Juraka, foto arhiv Art Stays

Dela Roberta Juraka, foto arhiv Art Stays

V torek, 15. novembra 2016, bo ob 18.00 v Galeriji FO.VI v Strnišču pri Kidričevem, otvoitev razstave prleškega umetnika Roberta Juraka. Razstava bo odprta do 10. decembra 2016.

Velika kiparska razstava Roberta Juraka postavlja na ogled pregled njegove, že skoraj 20-letne produkcije. Dela, ki nastanejo v njegovi ključavničarski delavnici, imajo v glavnem kovinsko osnovo, ki pa jo nato dopolni z različnimi materiali, največkrat z lesom, kamnom ali glino. Tako nastanejo razne skulpture, pa tudi unikatni kosi pohištva.

Robert Jurak se je rodil 21. 3. 1967 v Logarovcih. Je kipar in ustvarjalec raznolikih kulturnih dogodkov, ki so običajno družbeno kritični. Z ustvarjanjem del in predstavami se ukvarja že več kot petnajst let. Razstavlja in sodeluje na likovnih kolonijah doma in v tujini. Leta 2015 se je obširneje predstavil tudi na 13. Festivalu sodobne umetnosti Art Stays na Ptuju.

Je ustanovitelj Društva 29a, ki ima sedež v ART galeriji Jurak v Logarovcih in prireja raznolike kulturne dogodke.
Galerija je odprta v ponedeljek, sredo, petek in soboto od 9. do 13. ure, oz. po predhodni najavi.

Razstave v Galeriji FO.VI in Razstavišču FO.VI 2 organizira KUD ART STAYS.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje