Sveti Martin v Ormožu poskrbel za pestro dogajanje

Prireditev je popestril evropski poslanec Lojze Peterle, ki je nagovoril obiskovalce in zaigral na orglice ter požel ogromen aplavz

Špela Borko, petek, 11. november 2016 ob 19:38
24. Martinovanje v Ormožu

24. Martinovanje v Ormožu

V petek, 11. 11. 2016 se je v Ormožu začelo že 24. tradicionalno Martinovanje. Organizatorji so pripravili pester program in so kljub slabemu vremenu v mesto Ormož privabili veliko ljudi.

Dopoldan se je dogajanje začelo na Kerenčičevem trgu s tradicionalnim Martinovim sejmom in Martinovo tržnico, kjer so se predstavili različni lokalni pridelovalci, turistična in druga društva, ter drugi posamezniki. Odprli so razstavo pridnih rok Društva kmečkih žena in Festival vina, ki je na voljo v prostorih Time.

Popoldan se je dogajanje preselilo v prireditveni šotor, kjer so člani Turističnega društva Podgorci uprizorili krst mošta in s tem uradno odprli 24. Martinovanje v Ormožu. Na uradni otvoritvi so spregovorili tudi župan občine Ormož Alojz Sok, vinska kraljica Slovenije 2016 Sara Stadler in Mitja Herga iz P&F Jeruzalem.

Razglasili zmagovalce turnirja naj špricar in mladega vina ter podelii priznanja za potice
Kot se za praznik vina spodobi, so pripravili tudi slavnostno razglasitev zmagovalca turnirja naj špricar, mladega vina in podelitev priznanj za potice. Slavnostna razglasitev je potekala v Grajski pristavi Ormož, za kulturni program pa so poskrbeli člani Turističnega društva Podgorci. Razglasitvi so prisostvovali župan občine Ormož Alojz Sok, župan občine Središče ob Dravi Jurij Borko, vinska kraljica Slovenije 2016 Sara Stadler, kogovska vinska kraljica Anja Kocjan, vinska kraljica Jeruzalemske vinske ceste VTC 15 Mateja Šek, vinska kraljica Radgonsko-Kapelskih goric Katja Hamler, vinska kraljica Starš Katja Kokot, evropski poslanec Lojze Peterle, vinski vitezi omizja Ptuj-Ormož s svojim konzulom Vladimirjem Korošcem ter Roman Štabuc iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor.

Dobitnik naj špricarja 2016 po strokovni oceni komisije, katera je ocenjevanje izpeljala v Podgorcih je podjetje P&F Jeruzalem.

Hinka Hržič pa je predstavila ocenjevanje potic. Letos so potice ocenjevali že petič zapored in gospa Hinka je povedala, da so potice iz leta v leto boljše in inovativnejše. Letos je kar pet potic dobilo vse možne točke na ocenjevanju, kar je kmečke ženske zelo razveselilo.

Lojze Peterle zaigral na orglice
Na koncu prireditve je v imenu organizatorjev ocenjevanja naj špricar iz Podgorcev, spregovoril Martin Kukovec in povabil obiskovalce v Timo, kjer so lahko pogledali razstavo in poskusili nagrejena vina in potice.

Zaključek prireditve je popestril evropski poslanec Lojze Peterle, ki je nagovoril obiskovalce in zaigral na orglice ter požel ogromen aplavz.

Organizatorji vabijo še na večerno dogajanje v zabavni šotor s skupino Riblja čorba.

Foto: Marjan Dovečar


Več v Družabno