Donacijo v okviru projekta »Za življenja gre« prejela tudi prleška gasilska društva

24 prostovoljnih gasilskih društev podravske in pomurske regije je prejelo donacijo v okviru projekta Za življenja gre

Prlekija-on.net, nedelja, 13. november 2016 ob 08:21
Donacijo je prejelo 24 prostovoljnih gasilskih društev podravske in pomurske regije

Donacijo je prejelo 24 prostovoljnih gasilskih društev podravske in pomurske regije

V okviru velike dobrodelne akcije Za življenja gre je v soboto, 24 prostovoljnih gasilskih društev podravske in pomurske regije prejelo donacijo opreme. Akcija je pod okriljem Tuša združila dobavitelje in kupce, ki od septembra dalje z nakupom posebej označenih izdelkov v trgovinah Tuš sodelujejo pri zbiranju sredstev za nakup nujno potrebne gasilske opreme za reševanje na in iz vode. V soboto je dosegla drugi mejnik, vendar še ni zaključena, saj bo potekala vse do konca novembra - sledila ji bo še zadnja predaja donacije prostovoljnim gasilskim društvom širom Slovenije.

V Tušu spoštujejo slovenske gasilce, zato so prizadevanja za njihovo dobro delovanje nadgradili in to jesen pripravili veliko dobrodelno akcijo Za življenja gre. Kupci in dobavitelji so jo odlično sprejeli, kar se je izkazalo tudi pri prvem mejniku akcije - podelitvi donacije 10 prostovoljnim gasilskim društvom Celjske in Posavske regije. Kupci in dobavitelji so tako še okrepili zaupanje v akcijo, zato sta partnerja Tuš in Gasilska zveza Slovenije donacijo podelila kar 24 društvom podravske in pomurske regije.

Gasilska oprema, kot so škornji, čelade, reševalni jopiči in druga oprema, ki je povezana z vodo, bo tako dodobra opremila 4 prostovoljna gasilska društva GZ Dravske doline Radlje ob Dravi, 8 društev GZ Maribor, 2 iz Območne GZ Ptuj in 2 iz GZ Središče ob Dravi. Tem so se pridružila še posamezna prostovoljna društva GZ Dravograda, Radencev, Murske Sobote, Ljutomera, Beltincev, Črešnovcev, Ormoža in Ruš. S predajo donacije pa dobrodelna akcija ZA ŽIVLJENJA GRE še ni zaključena, saj bo potekala vse do konca novembra in tako bo v decembru sledila še zadnja predaja donacije.

»Po oblinem deževju, ko so morali nažalost prepogosto v pomoč pri reševanju premoženja, so gasilci širom Slovenije ponovno dokazali svojo nesebično pomoč in solidarnost. Vrednote, ki jih v Tušu izjemno cenimo, zato z našo zahvalo in prizadevanji tokrat usmerjamo v pomursko in podravsko regijo. Ob tem se zahvaljujemo našim dobaviteljem in kupcem za odlično sprejetost akcije in še intenzivnejšo podporo v oktobru, hkrati pa jih pozivamo k nadaljnjem sodelovanju. Tako bomo pripomogli k boljšem delovanju prostovoljnih gasilskih društev širom Slovenije in vsem omogočili, da bodo naša življenja varnejša,« je ob predaji donacije povedal Bojan Ratej, direktor marketinga v Tušu.

V okviru dogodka je v Planetu Tuš Maribor med 9. in 12. uro potekala prestavitev prostovoljnih gasilskih društev iz Mariborske regije (PGD Maribor mesto, PGD Maribor Studenci, PGD Kamnica, PGD Henkel Slovenija) z razstavo gasilskih vozil in zaščitne opreme. Hkrati so se v otroških delavnicah že naši najmlajši poučili o delovanju in pomenu gasilcev ter se oblekli v pravo gasilsko opremo.

Tokratni prejemniki donacije:
PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO GASILSKA ZVEZA REGIJA
Radlje Dravske doline Radlje ob Dravi KOROŠKA
Vuhred Dravske doline Radlje ob Dravi KOROŠKA
Muta Dravske doline Radlje ob Dravi KOROŠKA
Vuzenica Dravske doline Radlje ob Dravi KOROŠKA
Dravograd Dravograd KOROŠKA
Radenci Radenci POMURSKA
Krog Murska Sobota POMURSKA
Veržej Ljutomer POMURSKA
Ižakovci Beltinci POMURSKA
Dolnja Bistrica Črenšovci POMURSKA
PTUJ OBMOČNA GZ PTUJ PODRAVSKA
STOJNCI OBMOČNA GZ PTUJ PODRAVSKA
OBREŽ SREDIŠČE OB DRAVI PODRAVSKA
VELIKA NEDELJA ORMOŽ PODRAVSKA
SREDIŠČE OB DRAVI SREDIŠČE OB DRAVI PODRAVSKA
MALEČNIK MARIBOR MARIBORSKA
ZRKOVCI MARIBOR MARIBORSKA
DOGOŠE MARIBOR MARIBORSKA
DVORJANE MARIBOR MARIBORSKA
SMOLNIK RUŠE MARIBORSKA
Maribor - Studenci Maribor MARIBORSKA
Maribor mesto Maribor MARIBORSKA
Kamnica Maribor MARIBORSKA
Henkel Slovenija Maribor MARIBORSKA


Več v Kultura in izobraževanje