Kolesar umrl za posledicami prometne nesreče

V UKC Maribor so se zdravniki dolgo borili za njegovo življenje, vendar je 14. novembra, zaradi posledic prometne nesreče, ki se je zgodila 18. oktobra v Ormožu, umrl

Prlekija-on.net, sreda, 16. november 2016 ob 09:30
Prometna nesreča se je zgodila na Ljutomerski cesti v Ormožu

Prometna nesreča se je zgodila na Ljutomerski cesti v Ormožu

18. oktobra smo poročali, da je tistega dne okoli 6.40, 46-letni kolesar vozil po neimenovani ulici v Ormožu, iz smeri Hardeka v smeri Ljutomerske ceste. Ko je pripeljal v križišče z Ljutomersko cesto ni upošteval prometnega znaka »ustavi« in je zavil v levo, v smeri Pavlovcev. Ob tem je izsilil prednost 53-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je pripeljal z njegove desne strani. Voznik osebnega avtomobila je s prednjim delom trčil v desni bočni del kolesarja, ki je padel in se hudo telesno poškodoval. Kolesar med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade.

Z reševalnim vozilom so kolesarja odpeljali v UKC Maribor, kjer so se zdravniki dolgo borili za njegovo življenje, vendar je 14. 11. 2016, zaradi posledic prometne nesreče umrl.

Policisti bodo o ugotovitvah s kraja prometne nesreče s poročilom obvestili pristojno tožilstvo.

Na območju PU Maribor je to v letošnjem letu 21. smrtna žrtev v cestnem prometu. V lanskem letu je v takem obdobju umrlo 18 udeležencev prometnih nesreč. V letošnjem letu so obravnavali 19 prometnih nesreč IV. kategorije, lani v enakem obdobju pa 17.


Več v Črna kronika