Gledališka skupina Kofetarji v Ljutomeru

V Domu kulture Ljutomer bodo predstavili komedijo Kofetarji

Dejan Razlag, sreda, 9. december 2009 ob 11:08
Kofetarji

Kofetarji

V petek, 11. decembra, ob 18. uri bo v Domu kulture Ljutomer nastopila ljubiteljska gledališka skupina Kofetarji, ki deluje v okviru Društva upokojencev Lendava od novembra 2008. Kljub kratkemu obdobju so uspeli naštudirati komedijo Kofetarji, domače avtorice Olge Paušič, ki jo ljubitelji gledališča že dobro poznajo.

Komedija govori o življenju upokojencev ne le v naših krajih, temveč velja za katerikoli kraj Slovenije. V mesecu maju 2009 so do zadnjega kotička napolnili dvorano novega kulturnega doma v Lendavi, kjer so premierno predstavili komedijo. Pripravljajo se za nastope tako v bližnji kot širši okolici, s krajšimi skeči pa gostujejo tudi na različnih proslavah in predstavitvah.
Vodja skupine je Mira Unger, znana kulturna delavka v Lendavi, še posebej pa v Društvu upokojencev Lendava. Ostali igralci so Ivo Paušič, Dragica Larnsak, Štefan Hari ter Pavla Leiner. V komediji nastopata tudi dva srednejšolca, kar potrjuje njihovo odprtost in pripravljenost na medgeneracijsko sodelovanje.

Vabljeni na ogled komedije.


Več v Kultura in izobraževanje