Črenšovski gasilci darujejo kri za potrebe soboške bolnišnice

Na tri mesece hodi dajat kri od pet do sedem gasilcev

Jože Žerdin, petek, 18. november 2016 ob 17:54
Da gasilci delujejo na humanitarnem in prostovoljnem delovanju dokazujejo tudi gasilci iz gasilskega društva Črenšovci, ki poleg svojih vsakodnevnih obveznosti pomagajo ljudem tudi s svojo krvjo kot prostovoljni krvodajalci.

Pred dobrimi štirimi leti je gasilec PGD Črenšovci Miha Antolin daroval kri za potrebe soboške bolnišnice, ko je uvidel, da je naredil kot gasilec veliko gesto, in se je odločil, da bo postal krvodajalec. Sčasoma je med prostovoljne krvodajalce pritegnil še ostale člane gasilskega društva Črenšovci. Tako na odvzem krvi za potrebe soboške bolnišnice iz PGD Črenšovci na tri mesece hodi dajat kri od pet do sedem gasilcev. V štirih letih so darovali že kar veliko količino krvi, pri čemer je njihova kri rešila že marsikatero življenje, na kar so prostovoljni gasilci nadvse ponosni, da lahko pomagajo človeku, ki je pomoči potreben.

Zadnja prostovoljna krvodajalska akcija s strani gasilcev PGD Črenšovci je bila meseca septembra. Pričakovati je, da se jim bodo v prihodnje pridružili še ostali prostovoljni gasilci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje