Koncert prekomejnega srečanja jazzistov

Jazz, swing in latino glasba Take Nine Orchestra

Filip Matko Ficko, nedelja, 20. november 2016 ob 01:06
Jazz, swing in latino glasba Take Nine Orchestra

Jazz, swing in latino glasba Take Nine Orchestra

Letos je potekalo že Osmo prekomejno (Gornja Radgona - avstrijska Radgona) južnoštajersko srečanje jazzistov in eden izmed koncertov »Jazz in ljubezen« je bil tudi v Radencih. Pripravil ga je Zavod za turizem in šport Radenci, v Kongresni dvorani hotela Radin pa je nastopil Take Nina Orchestra iz Gornje Radgone.

Komorna skupina saksofonistov je v Gornji Radgoni leta 1997 ustanovila društvo Radgonski saksofonisti, prvotni zasedbi so se z leti pridružili še številni glasbeniki pomurske glasbene scene in tako je nastal pravi orkester: Take Nina Orchestra, ki ga po strokovni plati vodi Franček Radolič (alt saksofon), kot predsedujoči pa Gregor Rous (tenor saksofon). Milan Klemenčič igra bariton saksofon, Zdenek Bily in Jernej Kolbl igrata na trobento, Staš Sukič kitaro, Alen Kranjc bobne, Mojmir Wolf kontrabas, Valter Klemenčič pa obvlada klavir in orglice. Kot vokalistka je stalna članica še Tjaša Lesjak iz Apač.

Izvajajo jazz, swing in latino glasbo. Na koncertu, 18. novembra zvečer v Radencih, so v priredbah Zdeneka Bilyja zaigrali Haittan fihgt sing C. Mingusa, Satin doll D. Ellinghtona, Bei mir bist du schön S. Secunda, Summertime G. Gershwina, Merchy, merchy, merchy J. Zawinulla, prekmursko Zrejlo je žito, ponarodelo Kaj ti je deklica, Poletno noč M.Sepeta, Blues march B. Golsona, Lady bie good G. Gershwina, Fly me to the Moon B. Hovarda, You are my sunshine J. Davisa, Blues for Ben S. Moorea, Zemlja pleše M. Sepeta in tradicionalno When the saints go marching in.

Nad izvedbami v Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih je občinstvo bilo navdušeno, program pa je povezoval Boštjan Rous iz skupine Zdenek Bily Dixieland Band. Boštjan se je ob zaključku koncerta pridružil glasbenikom skupine Take Nina Orchestra ter v priredbi Zdeneka Bilyja in lastnem besedilu v prekmurščini zapel Ja - da B.Charletona.


Več v Kultura in izobraževanje