Obisk pri članu ZZB NOB na Hrvaškem

Alojz Štelcer zaradi manjših stroškov v sosednji državi

Filip Matko Ficko, torek, 22. november 2016 ob 07:45
Srečanje na hodniku doma »Novi život«

Srečanje na hodniku doma »Novi život«

Šestčlanska delegacija Krajevne organizacije Zveze združenj borcev za vrednote NOB Radenci je pod vodstvom svojega predsednika, Darjana Mencigarja, tretjo novembrsko nedeljo (20.11.2016) izkoristila za obisk enega izmed treh svojih članov, ki so bili aktivni udeleženci NOB. Obiskali so 88-letnega Alojza Štelcerja, ki je kot šestnajstletnik oktobra 1944 postal borec Šercerjeve brigade.

Po končani 2. svetovni vojni se je kot kovinostrugar zaposlil v Tovarni avtomobilov v Mariboru ter se leta 1970 odločil za gradnjo stanovanjske hiše na Murskem vrhu, v današnji Občini Radenci. V novem kraju svojega bivanja se je takoj vključil v vse aktivnosti krajevne skupnosti (izgradnja cest, vodovoda, telefonije...), a se v poznih letih upokojitve odločil za bivanje v Domu Danice Vogrinec na Pobrežju v Mariboru.

Toda po dveh letih se je zaradi majhne pokojnine in cenejšega bivanja v enem izmed domov za starejše, odločil za cenejšo varianto bivanja ter jo letošnjo pomlad našel v sosednji državi Hrvaški (to seveda ni edini tovrstni primer !). Zatorej so ga člani iz radenske borčevske organizacije obiskali v Ustanovi za starije i nemoćne osobe »Novi život« v kraju Radovec v Varaždinski županiji na Hrvaškem.

Obiska je bil Alojz Štelcer izredno vesel, ob tem je pohvalil sina Branka, ki ga redno obiskuje, le nad hrano v domu se je potožil. Zanimalo ga je vse okrog dogajanja v domači Občini Radenci ter njegovi Krajevni organizaciji ZZB za vrednote NOB, v kateri je dolga leta bil podpredsednik ob predsedniku Dragu Štumpfu, ki je tudi bil prisoten ob tokratnem obisku.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje