Ljutomer bo sodeloval z avstrijskim Rustom

Rust in Ljutomer sta podpisala pismo o nameri, ki je prvi korak pri iskanju možnosti za sodelovanje

Prlekija-on.net, torek, 22. november 2016 ob 14:03
Sodelovanje Rust - Ljutomer

Sodelovanje Rust - Ljutomer

Ob 25-letnici osamosvojitve Slovenije in 95-letnici obstoja zvezdne dežele Burgerland (Gradiščanska) so v avstrijskem Rustu pripravili slovesnost »Slovenija in Gradiščanska – na novo odkrita soseščina«, kateri sta med drugim prisostvovala minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba z delegacijo.

Ob tej priložnosti sta Rust in Ljutomer podpisala pismo o nameri, ki je prvi korak pri iskanju možnosti za sodelovanje. V prihodnje bo prišlo med Rustom in Ljutomerom do izmenjave izkušenj na urbanističnem področju, predvsem za potrebe turizma, trženja in vinogradništva. »Ni minilo veliko časa, ko smo se tukaj v Rustu srečali z županom mag. Geroldom Staglom, v nekaj minutah srečanja pa je postalo jasno, da naši lokalni skupnosti povezuje veliko skupnih točk. Imamo enake vrednote. Znani smo kot skrbni ljudje s predanostjo do zemlje in narave, prav tako smo ponosni na naša vina. Skupno si tudi prizadevamo za prihodnost, v smeri iskrenosti, topline in iznajdljivosti,« je po podpisu pisma o nameri svoj nagovor pričela županja. »Že vrsto let v Ljutomeru trdo delamo na kvaliteti turizma in kulinarike, seveda tudi na izboljšanju kvalitete vin, katera smo tokrat prinesli v Rust na pokušino. Prepričana sem, da lahko skupaj ustvarimo še več. Skozi novo sodelovanje, kot prijatelji in zavezniki, ki se med seboj dopolnjujemo. Za dobro naših dveh lokalnih skupnosti in držav

Na prireditvi, ki so jo z glasbenimi vložki popestrili Modrijani, so svoja vina predstavljali vinogradniki z našega območja, kot kulinarična posebnost Prlekije pa je bila gostom prireditve, med katerimi so bili tudi visoki predstavniki iz političnih in gospodarskih krogov, ponujena prleška tünka.


Več v Gospodarstvo