Visoka priznanja Radetu Bakračeviću v Srbiji

Dobil naziv »Vitez Srbije« ter priznanje »Kraljevske novine«

Filip Matko Ficko, sreda, 23. november 2016 ob 08:59
Maja Kovačević ob predaji priznanja Radetu Bakračeviću, foto: Aleksander Bakračević

Maja Kovačević ob predaji priznanja Radetu Bakračeviću, foto: Aleksander Bakračević

Na spletnih straneh »Prlekija« smo poročali, da je Radoslav (Rade) Bakračević iz Radenec kot ustanovitelj in predsednik Srbskega kulturnega društva »Štajerska skupnost« v Mariboru prejel 17. novembra naziv častnega člana Zveze kulturnih društev Maribor.

Dan pozneje je Rade Bakračević potoval v Beograd na prejem novega pomembnega priznanja. V prostorih Združenja Kraljevine Srbije v Beogradu je kot zaslužni meščan mesta Kraljevo ter kot predsednik Srbskega kulturnega društva »Štajerska skupnost« v Mariboru in pri tem društvu kot urednik spletnega časopisa »Štajerske novice« prejel naziv Vitez Srbije. Priznanje mu je izročil Djuro Milekić, a glavna urednica časopisa »Kraljevske novine«, ki ga izdaja Združenje Kraljevina Srbija pod pokroviteljstvom prestolonaslednika Aleksandra II Karadjordjevića, Maja Kovačević mu je izročila posebno priznanje za njegov trajni prispevek k širjenju svobodne novinarske misli.

Kajti že celo desetletje Rade Bakračević ureja spletni časopis »Štajerske novice«, ki ga po internetu spremljajo pripadniki srbske narodnosti po vsem svetu, sam pa se z novinarstvom ukvarja že pol stoletja. V imenu uredništva tega svojega spletnega časopisa je Rade Bakračević ob tej priložnosti izročil tri priznanja »Zlato pero Štajerske«, ki so jih prejeli: novinar Božidar Drinić iz Zrenjanina, književnik Djuro Milekič iz kraja Kukulje pri Arandjelovcu ter uredništvo Radia »Slovo ljubve«, radia beograjsko-karlovškega arhieskopata.


Več v Kultura in izobraževanje