Adventna razstava v soju lučk na Meleh

Božična pravljica z Jankom in Metko

Jože Žerdin, četrtek, 24. november 2016 ob 21:00
Adventna razstava na Meleh

Adventna razstava na Meleh

Vrtnarstvo Kurbus na Meleh pri Gornji Radgoni se je tudi letos odločilo in na 300 kvadratnih metrih površine pripravilo četrto adventno razstavo v soju lučk. Razstava sovpada v čas adventnega časa in bo na ogled tja do 18. decembra. Namen adventne razstave je v tem, da obiskovalci v Vrtnem centru Kurbus na Meleh spoznajo in prebudijo spomine na otroštvo in  se ob ogledu ter glasbi popeljejo v svet pravljic.

Ko obiskovalec vstopi v razstavni adventni prostor za trenutek pozabi na vsakdanje skrbi in jih očara razstava ter božična zgodba z Jankom in Metko. Obiskovalce ves čas ogleda spremlja nežna glasba in pravljice. Na 300 kvadratnih metrih je razstava razdeljena na adventni in božični čas. Letos je razstavo skupaj z ostalimi zaposlenimi pripravila cvetličarka Sandra Kavaš, ki si je projekt za razstavo pripravila s poudarkom pravljičnega dogodka o Janku in Metki, kjer je razstavljena sladka hišica, kjer sta živela v pravljici Janko in Metka.

Obiskovalci se lahko sprehodijo med čudovitimi razstavnimi eksponati in aranžmaji. Na tisoče izdelkov, ki so razstavljeni na četrti adventni razstavi so pripravili v Vrtnarstvo Kubrus. V sklopu razstave so na ogled postavljeni tudi nekateri stari kmečki predmeti in kolo časa so zavrteli za nekaj desetletij nazaj in pričarali utrip nekdanjega življenja, oziroma domačega vzdušja  na kmetih v Prlekiji, kako so pred 50 leti ljudje praznovali, ali doživljali adventni čas. Na ogled je postavljena zidana krušna peč z lesenimi loparji, stara lesena postelja in drugi stari pohištveni predmeti. Veliko teh predmetov so cvetličarke prinesle iz zaprašenih podstrešij.

Kot ugotavljajo v Vrtnem centru Kurbus so obiskovalci nad adventno razstavo navdušeni, saj si jo pridejo ogledat iz Pomurja in ostalih koncev Slovenije ter iz tujine predvsem iz sosednje Avstrije. Obiskovalci, ki si razstavo ogledajo so očarani in v isti sapi hvalijo kaj vse so vešče cvetličarke dale na ogled na razstavo, koliko domišlije in ideje so si zastavile za razstavo. Čar razstave je v tem, da je na razstavi veliko zelenja in vej brez listja, kar je v tem času že videti zunaj v naravi. Vsa adventno - božična razstava pa žari v tisočerih barvah soja lučk.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje