Osterčev trg v Veržeju krasi trimetrski adventni venec

Po nekaj letih so člani Turističnega društva Veržej na Osterčevem trgu spet postavili adventni venec

Jože Žerdin, nedelja, 27. november 2016 ob 14:30
Adventni venec v Veržeju

Adventni venec v Veržeju

Pred prvo adventno nedeljo so se člani Turističnega društva Veržej odločili, da bodo Osterčev trg v Veržeju oživeli in po nekaj letih so spet postavili adventni venec. Pri spletanju in postavitvi je sodelovalo kar precej članov in ostalih domačinov, kajti venec je simbol adventnega časa, ko se vsako nedeljo prižge po ena adventna lučka.

Letošnji veržejski adventni venec je nekaj posebnega saj v premeru meri 3 metre, spleten pa je iz naravnega materiala, predvsem je veliko zelenja. Zaradi vremena so ga člani Turističnega društva spletli in postavili v četrtek, 24. novembra. Na prvo adventno nedeljo se je na 3 metrskem adventnem vencu prižgala prva adventna svečka. Gre za novost in posebnost župnije Veržej, kajti sedaj v adventnem času se v središču Veržeja giblje veliko obiskovalcev in turistov iz bližnjih Term Banovci, ki si venec z velikim veseljem in navdušenjem ogledajo.

V nedeljo, 27. novembra pa so se verniki po nedeljski sveti maši zbrali na Osterčevem trgu ob vencu, katerega je blagoslovil domači župnik župnije Veržej Jože Brečko. Tako se bodo še prižgale svečke še naslednje tri nedelje, vse do božičnih praznikov. Največ zaslug, da se je adventni venec postavil, ima predsednik Turističnega društva Veržej Damjan Borko, skupaj s člani društva.


Več v Zanimivosti