V Tropskem vrtu Ocean Orchids sta se predstavila vrhunska cvetličarja iz Nizozemske

Tropski vrt je zaživel v prazničnem vzdušju, ko je bil vrt z različnimi tropskimi drevesi razsvetljen s kar 25.000 LED lučkami

Jože Žerdin, ponedeljek, 28. november 2016 ob 20:41
Han Meerhoff in Marcel van der Haar

Han Meerhoff in Marcel van der Haar

Podjetje Tropski vrt Ocean Orchids Dobrovnik je pripravilo dneve odprtih vrat v največjem podjetju – gojitelju orhidej v srednji in jugovzhodni Evropi. Tri dni je bilo v Tropskem vrtu v Dobrovniku zelo živahno in pestro, kajti tri dni so bila vrata odprta na strežaj za vsakega obiskovalca, ki si je lahko ogledal Tropski vrt in proizvodni proces pri vzgoji orhidej v modernem ogrevanem rastlinjaku.

Sodelavci so za številne obiskovalce iz Slovenije in tujine okrasili in pričarali praznično adventno vzdušje, obiskovalci pa so si lahko v živo ogledali tudi samo proizvodnjo, nego in vzgojo rastlin - orhidej. Na ogledu je bilo več kot 400 vrst in sort rastlin iz celotnega tropskega pasu našega planeta. Moto dnevov odprtih vrat v Tropskem vrtu v podjetju Ocean Orchids je bil »orhideje v soju božičnih lučk«. Tropski vrt je zasijal v vsej svoji lepoti, saj so vrt in drevesa bila osvetljena z kar 25 tisočimi LED lučkami, kar je dalo svoj čar in blišč.

Sicer pa kot pravi direktor marketinga Tropski vrt Ocean Orchids Andrej Vršič, v vrtu rastejo eksotične rastline, kot so papaja, evkaliptus, bambus, banane, ananas in druge tropske rastline iz subtropskega in tropskega sveta našega planeta na več kot 1500 kvadratnih metrih površin. V tropskem vrtu se skozi vse leto temperatura giblje od 25 do 27 stopinj Celzija, vlaga pa je 75 odstotna. Vse to lepo prija tropskim rastlinam, za rast, ki rodijo okusne južne sadeže, katere potem, ko dozorijo se oberejo in jih obiskovalci lahko poskusijo.

Rdeča nit pa je bila predstavitev aranžmajev, kjer so bili za osnovo naravni material in orhideje za aranžmaje. Svoje cvetličarske, trendovske kreacije iz orhidej sta predstavila vrhunska cvetličarja iz Nizozemske Han Meerhoff in Marcel van der Haar. Pred vhodom v Tropski vrt pa so si obiskovalci lahko ogledali žive orhideje ujete v ledu in okrašeno jelko z orhidejami. Tako to dobrovniško podjetje v Prekmurju letno vzgoji do 2 milijona čudovitih mnogo barvnih orhidej.


Več v Kultura in izobraževanje