Sodelavci župnijske Karitas Veržej so postregli domače vernike s 500 palačinkami

Domačim vernikom so se zahvalili za celotno sodelovanje

Jože Žerdin, sreda, 30. november 2016 ob 14:55
Pogostitev vernikov v župniji Veržej

Pogostitev vernikov v župniji Veržej

V župniji Veržej je bila prva adventna nedelja, 27. novembra, nekaj posebnega in nepozabnega doživetja. Župnijska Karitas Veržej in sodelavci, ki delujejo na humanitarnem in duhovnem področju v veržejski župniji, so za vernike namreč pripravili druženje in zahvalo za celotno delo in sodelovanje med sodelavci župnijske Karitas in domačimi verniki iz Veržeja, Bunčan in Banovcev.

Za presenečenje so sodelavci župnijske Karitas Veržej vse skupaj pogostili s palačinkami z različnimi nadevi, čajem in kuhanim vinom. Šlo je za velik kulinarični projekt, kajti v župnijski kuhinji je bilo potrebno za vernike speči 500 palačink. Palačinke pa so bile postrežene po maši v domači župnijski cerkvi sv. Mihaela na župnijskem dvorišču.

Za peko palačink so porabili 87 jajc, 16 litrov mleka in 15 kg moke. Pečenje palačink je potekalo kar nekaj ur, saj je bilo potrebno vsako palačinko speči, ji dati nadev marmelade ali nutello. Na tak način so se na prvo adventno nedeljo vernikom zahvalili za vse darove in pomoč, ki jo skozi leto nudijo za delovanje župnijske Karitas Veržej.


Več v Kultura in izobraževanje