Pijan vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, policistom ni ustavil ter nato obstal na njivi

Pri postopku so policisti ugotovili, da gre za 25-letnega moškega iz okolice Ptuja, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je imel v organizmu kar 0,86 miligrama alkohola

Prlekija-on.net, četrtek, 1. december 2016 ob 11:51
Z vozilom je obtičal na njivi, foto: PP Gorišnica

Z vozilom je obtičal na njivi, foto: PP Gorišnica

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v torek 29. novembra, ob 22.15 v naselju Stojnci ustavljala voznika osebnega avtomobila znamke Opel Astra. Voznik se na ustavljanje policijskega vozila ni odzval, temveč je vozil naprej v smeri Ptuja. Med vožnjo je ugasnil luči in v naselju Spuhlja zapeljal s ceste na njivo, kjer je obtičal. Pri postopku so policisti ugotovili, da gre za 25-letnega moškega iz okolice Ptuja, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je imel v organizmu kar 0,86 miligrama alkohola.

Policisti so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila, zoper kršitelja pa so podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zaradi tega, ker ni ustavil na svetlobni in zvočni znak policijskega vozila, ker je vozil po nasprotnem smernem vozišču, ker ni nakazoval spremembe smeri vožnje, ker ponoči med vožnjo ni uporabljal zasenčenih luči in ker ni upošteval prometne signalizacije – talnih označb oz. neprekinjene črte, so mu policisti vročili plačilni nalog.


Več v Črna kronika