Letni koncert ljudskih pevk Apače

Svoje petje so zabeležile tudi na dva nosilca zvoka

Branko Košti, četrtek, 1. december 2016 ob 19:28
17. koncert ljudskih pevk

17. koncert ljudskih pevk

Lepa dvorana kulturnega doma v Apačah je gostila že 17. koncert ljudskih pevk, ki v osrčju Apaške kotline prepevajo že prav toliko let, vodi jih Vili Jaušovec, kateri je tudi edini moški pevec v skupini, njihova predsednica pa je Štefka Sobočan.

Na koncertu, pri organizaciji katerega sta pevkam nudili pomoč občina Apače in OI JSKD Gornja Radgona, so predstavile bogat repertoar iz zakladnice slovenske ljudske pesmi in z njim navdušile številne ljubitelje tega narodnega bogastva, ki pa žal vse bolj tone v pozabo. Poleg gostiteljic so na apaškem odru nastopili otroci iz vrtca Apače, Palčkovi godci, Violinke z instrumentalisti in tamburaška skupina Peter Dajnko iz Črešnjevcev.

Nastopajoče in obiskovalce je med koncertom nagovoril župan občine Apače Franc Pižmoht, Marija Čepin starejša je vse nastopajoče obdarila z rdečimi vrtnicami, veselo razpoloženje z odra pa se je nadaljevalo med druženjem z bogato pogostitvijo po koncu prireditve.

Ljudske pevke iz Apač, poleg strokovnega vodje Vilija Jaušovca, sestavljajo: Štefka Sobočan, Jožica Steyer, Ema Škrobar, Hermina Potočnik, Hilda Šuman in Marija Kolarič. Svoje petje so doslej zabeležile na dveh nosilcih zvoka, leta 2004 so izdale kaseto, leta 2008 pa zgoščenko.


Več v Kultura in izobraževanje