Med »Najtoplejšimi domovi starejših 2016«

Dvoje najvišjih priznanj radenskemu DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, petek, 2. december 2016 ob 18:51
Slikca za spomin z glasbeniki

Slikca za spomin z glasbeniki

Zadnji dan v enajstem mesecu je v Portorožu potekala razglasitev akcije »Najtoplejši domovi starejših 2016«, ki ga je pri časopisni hiši Delo organiziralo uredništvo njihove priloge »Super 50«. Ob Domu starejših iz Šentjurja pri Celju je dvoje priznanj te akcije, ki je letos potekala prvič, prejel tudi DOSOR, Dom starejših občanov Radenci. Prvo priznanje je prejel po izboru bralcev Delo-ve priloge »Super 50«, a drugo po izboru strokovne komisije.

Obe priznanji je z veseljem pokazala zbranim prostovoljkam in prostovoljcem DOSOR-ja njegova direktorica Mateja Hauser na srečanju v petek, 2. decembra popoldne, ob tem pa menila, da tudi po zaslugi opravljenega prostovoljstva.  Kajti DOSOR-jevi delovni terapevtki Petra Gašpar in Andreja Čuk Singhateh sta pripravili druženje prostovoljk in prostovoljcev, ker se leto 2016 počasi približuje h koncu in potrebno je pogledati na uspehe, ki so jih želi skozi vse leto v obliki prostovoljskega dela. Le-tega seveda ni tako malo, zato so z veseljem povabili prostovoljke in prostovoljce na druženje ob slavnostnem kosilu.

Posebno zahvalo vsem skupaj, kakor tudi vsakemu posebej, je izrekla direktorica Mateja Hauser, ki je ob tem omenila »Dežurno knjigo prostovoljstva v DOSOR-ju« z vpisanimi 382 obiski v letu 2016 doslej, kar pa seveda ni realni odraz vsega dogajanja, saj se veliko število prostovoljk in prostovoljcev v to knjigo sploh ne vpisuje. Vsak je prejel v dar nahrbtnik ter koledar za leto 2017 s podobami, ustvarjenimi na letošnji likovni koloniji DOSOR-ja. Ob sproščenem pogovoru so se udeleženke in udeleženci srečanja spomnili številnih dogodkov v DOSOR-ju v tem letu in morebiti »skovali« tudi kak načrt za prihodnje leto.


Več v Kultura in izobraževanje