Sveti Miklavž pričakal otroke v trgovini Jager v Radencih

Z lepimi željami se je sv. Miklavž od vsakega otroka poslovil z obljubo da bodo še naprej pridni in ubogljivi do svojih staršev

Prlekija-on.net, petek, 2. december 2016 ob 20:33
Sv. Miklavž v Jagru

Sv. Miklavž v Jagru

Spet je leto naokrog in tu je mesec december, ki ga nekako poznamo kot mesec lepih mislih, miru, voščil ter obdarovanj. Prav tako sodijo v ta sklop prazničnih dogodkov ali kot rečemo v ljudskem tonu »Veseli december«, trije dobri možje, ki obdarujejo pridnost otrok, sveti Miklavž ter lika Božiček in Dedek Mraz.

Prvi med njimi, škof sv. Miklavž ki goduje 6. decembra je tudi letos pričakal otroke v Trgovskem centru v Radencih. Na prvi petek v mesecu decembru je bilo sila živahno na oddelku med igračami, kjer je sedel mož s sivo brado v liturgičnih oblačilih, škofovsko palico v rokah in mitro na glavi. To je bil sv. Miklavž, ki je vabil otroke v svoje naročje se z njimi pogovarjal o ubogljivosti do staršev, pridnosti v šoli in razumevanjem s svojimi bratci in sestricami. Prav zanimivo jih je bilo spremljati, nekateri so se ga bali, drugi pa so veselo z njim pokramljali. Za vse otroke so bila pripravljena priložnostna darila, katera so pripravili v trgovini Jager, med njimi pa se je tudi našla kakšna enoletna leskova palica, ki je opominjala manj pridne otroke, da je potrebno v bodoče izboljšati svojo pridnost.

Z lepimi željami se je sv. Miklavž od vsakega poslovil z obljubo da bodo še naprej pridni in ubogljivi do svojih staršev ter da se naslednje leto spet zdravi srečajo polni optimizma in pričakovanj, tukaj v trgovini Jager v Radencih.

foto in tekst Marjan Slavič


Več v Družabno