Radenci: Sedmič »Keksijada« v DOSOR-ju

Zabavni dopoldan z Ivom Mojzerjem in Vinkom Šimekom

Filip Matko Ficko, petek, 9. december 2016 ob 15:00
Nagrajene gospodinje s člani ocenjevalne komisije

Nagrajene gospodinje s člani ocenjevalne komisije

Že sedmič so v predprazničnem decembrskem vzdušju v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, dva dni (7. in 8. decembra) po vseh domskih etažah (pritličje, ter prvo,drugo, tretje in četrto nadstropje) pekli različne vrste piškotov, ki jim v DOSOR-ju raje »po domače« rečejo keksi in to je pravi festival keksov - Keksijada.

Tretji dan Keksijade, 9. decembra dopoldne, pa je sledilo ocenjevanje vsega kar se je speklo oziroma tistega najboljšega vsake domske etaže. Pet vzorčnih krožnikov keksov je tako imela pred seboj strokovna komisija, ki so jo sestavljali: DOSOR-jev vodja kuhinje Marko Gumilar, vodja kuhinje hotela Radin Boštjan Rožman in mariborski humorist Vinko Šimek - Jaka Šraufciger. Ob slednjem se je vrhunca letošnje Keksijade udeležil tudi pevec Ivo Mojzer, ki je poskrbel za pesmi in ples.

Vodji prehrane v DOSOR-ju, Simoni Domjan, kot tudi številnim  zbranim v DOSOR-jevi veliki restavraciji je strokovna komisija sporočila, da je treba z zlato medaljo nagraditi vseh pet predstavljenih krožnikov keksov. Tako so zahvalno darilo za opravljeno peko keksov prejele vse domske gospodinje (Maja Bratuša, Karmen Farkaš, Stanka Fras, Davorina Grah, Lidija Ivanek, Mojca Kumlanc, Klaudija Njivar, Marina Ploj, Vesna Razboršek in Silvija Vršič) z njihovo vodjo Lidijo Vitez, ki je bila pobudnica za organizacijo tovrstne vsakoletne decembrske dejavnosti (sedaj je to uradno »Keksijada« !) pred sedmimi leti.

So pa ob letošnji izvedbi večdnevnega festivalskega dogajanja tokratne Keksijade izdali v 500 izvodih posebno knjigo receptov DOSOR-jevih gospodinj, stanovalcev in ostalih navdušencev pečenja keksov. O predstavitvi knjige bo pripravljen posebni prispevek.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje