Keksijada – ime za zdrave in okusne piškote

Prvi tovrstni knjigi DOSOR-ja bo sledila še kakšna

Filip Matko Ficko, sobota, 10. december 2016 ob 12:11
DOSOR-jeve gospodinje s knjigo »Keksijada«

DOSOR-jeve gospodinje s knjigo »Keksijada«

Pred božično novoletnimi prazniki, ko sigurno v vsakem domu diši po keksih, so se v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, odločili  deliti recepte najokusnejših keksov z javnostjo. Že vrsto let namreč v DOSOR-ju poteka festival Keksijada, kjer se stanovalke in stanovalci tega doma, njihove gospodinje in ostali zunanji sodelavci preizkusijo v peki keksov, da jih ob koncu dogajanja strokovna komisija tudi oceni.

A ob letošnji Keksijadi so se v DOSOR-ju odločili za pripravo in izdajo posebno prikupne knjige receptov, ki skriva navodila za pripravo najokusnejših keksov dosedanjih Keksijad. Vseh receptov je v knjigi 32, ki so začinjeni tudi z nasveti s področja naturopatije in drugimi zdravimi nasveti za pripravo keksov (za vegane, za vegetarijance, za ovo-vegetarijance, za lakto-vegetarijance, za lakto-ovo-vegetarijance ter brez glutena). Po zatrjevanju DOSOR-jeve slaščičarke Jolande Mauko, ki je vse recepte preizkusila in po mnenju direktorice DOSOR-ja, Mateje Hauser, so trenutni hit »mašinski keksi«.

Toda ker se s Keksijado širino druženja in veselja nadaljuje in ker prihajajo vedno novi recepti, bo prvi tovrstni knjig receptov za kekse sigurno sledila še kakšna. Idejo in prakso Keksijade bi iz DOSOR-ja želeli razširiti kar na celoten kraj oziroma Občino Radenci in nekako vsako leto izbrati »Keks leta v Radencih«. Prepričani so namreč, da v vsaki hiši piškotov (keksov) ni nikoli dovolj.

Knjiga receptov »Keksijada« je po 20,00 evrov v prodaji v DOSOR-jevi trgovinici, izkupiček od prodaje knjige pa bo namenjen DOSOR-jevemu socialnemu skladu, ki socialno ogroženim stanovalkam in stanovalcem pomaga prebroditi trenutne finančne težave.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje