Energija plus donirala 2.000 evrov Splošni bolnišnici Murska Sobota

Donacijo bodo namenili Otroškemu oddelku za posodobitev medicinske opreme

Prlekija-on.net, sobota, 17. december 2016 ob 09:05
Predaja donacije

Predaja donacije

Podjetje Energija plus d.o.o. iz Maribora je v sredo predalo donacijo v višini 2.000 evrov Splošni bolnišnici Murska Sobota. Po besedah direktorja SB Murska Sobota bodo donacijo namenili Otroškemu oddelku za posodobitev medicinske opreme. Energija plus, ki je največji dobavitelj električne energije v severovzhodni Sloveniji, tako izpolnjuje svoje poslanstvo – prispevati k večji kakovosti življenja.

Že v letu 2014 je podjetje Energija plus d.o.o. pomagalo prizadetim v poplavah na območju Pomurja. Takrat se je prijavilo preko 1.200 prizadetih kupcev, ki jim je Energija plus namenila okoli 60.000 evrov pomoči. V letu 2015 so donirali 17.000 evrov Centrom za socialno delo v SV Sloveniji za socialno šibke družine za poplačilo električne energije in na pobudo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti odpisali dolg kupcem v višini več kot 23.000 evrov. Letos bodo donacije namenili trem bolnišnicam: Splošni bolnišnici Murska Sobota, Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj in UKC Maribor. Skupaj s Centri za socialno delo celotne severovzhodne Slovenije pripravljajo tudi Božični kino dan za otroke iz socialno šibkejših in rejniških družin. »Naši kupci so pri nas vedno na prvem mestu. Cenimo njihovo zvestobo, veselimo se njihovih uspehov, z njimi pa smo tudi takrat, ko nas najbolj potrebujejo. Družbena odgovornost zato za nas ni projekt, temveč del poslanstva,« je poudaril Bojan Horvat, direktor podjetja Energija plus d.o.o.

Donacijo je prevzel direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec, dr. med., spec. int. Ob prevzemu donacije se je v imenu SB Murska Sobota zahvalil podjetju Energija plus iz Maribora in poudaril: »Slovensko zdravstvo je sredi viharnih časov. Vsi si želimo pozitivnih sprememb za boljše delovanje v korist bolnikov. Še obstajajo delovne organizacije, ki se zavedajo svoje družbene odgovornosti in po svojih močeh pomagajo izboljšati dobrobit prebivalcem v okolju kjer delujejo

Donacijo v vrednosti 2.000 evrov, bodo namenili Otroškemu oddelku SB Murska Sobota za posodobitev medicinske opreme.


Več v Kultura in izobraževanje