Pohod iz Črešnjevcev k polnočki v Radgono

Okoli 20 članov TD Majolka se je z baklami sprehodilo po lepi zimski noči

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. december 2016 ob 10:33
Pohod k polnočnici

Pohod k polnočnici

Prizadevni člani in članice Turističnega društva Majolka, večina jih je iz okolice Gornje Radgone, in še nekaj njihovih prijateljev, so tudi letos izpeljali božični pohod z baklami. Tokrat so se iz Orehovcev in Orehovskega Vrha, skozi Črešnjevce (Holtova vila), odpravili k polnočnici v farni cerkvi sv. Petra v Gornji Radgoni. V sicer prijetnem vzdušju, in po nekoliko mrzlem vremenu se je pohoda dolgega približno šest kilometrov udeležilo kakšnih 20 članic in članov društva ter drugih ljubiteljev pohodništva. Na startu je bilo udeležencev nekoliko manj, a so se jim po poti pridružili še številni prijatelji. Sama peš hoja ni bila preveč naporna in zahtevna, ne za starejše in ne za mlajše pohodnike, saj praktično ni bilo nobenih vzpetin.

Med samo hojo, ki je minila hitro in v veselem vzdušju, so se med različnimi starostnimi skupinami vrstili pogovori o številnih temah, vmes so bili seveda tudi občasni kratki postanki za nujno potrebno okrepčilo. Osrednje okrepčilo, večerja pred odhodom k polnočnici, pa je bilo pri Potrčevih (Bar Mura), v neposredni bližini cerkve, katerim so se pohodniki zahvalili za gostoljubje. Po končani polnočni sveti maši, katere so se udeležili tudi pohodniki, so se slednji še nekaj časa zadržali "Pri Muri", nato pa je sledila še vrnitev k domačemu ognjišču.

Sicer pa so podobni pohodi k polnočnici potekali tudi iz nekaterih drugih radgonskih okoliških vasi. Pa tudi po drugih delih Prekmurja in Prlekije so pripravili podobne pohode z baklami.


Več v Kultura in izobraževanje