Na Štefanov pohod na Jeruzalem se je podalo preko sto pohodnikov

Turistično društvo Ljutomer nadaljuje tradicijo Štefanovega pohoda na Jeruzalem z lučkami

Prlekija-on.net, sreda, 28. december 2016 ob 10:12
Štefanov pohod na Jeruzalem

Štefanov pohod na Jeruzalem

Štefanov pohod na Jeruzalem je zdaj v Ljutomeru že stalnica in tradicija. Zadnja leta je bil organiziran s strani Lokalne turistične organizacije (LTO), ki pa je v tem letu bila ukinjena. Da se ohrani tradicija tega pohoda, je letošnjo organizacijo ob pomoči posameznikov prevzelo Turistično društvo Ljutomer.

Da je Štefanov pohod na Jeruzalem širše poznan, smo se prepričali tudi letos, saj je prišlo nanj tudi več pohodnikov iz širše okolice, ki se pohoda zdaj udeležujejo že vrsto let in se z veseljem vračajo.

Zbirališče Štefanovega pohoda 2016 je bilo začrtano izpred Enoteke Ljutomer, kjer so za pohodnike pripravili energijski paket v obliki rujne kapljice za pohodniški podvig, organizatorje pa je čakalo presenečenje nad velikim številom pohodnikov. Na samem štartu se je zbralo čez 70 pohodnikov, med potjo pa se jih je pridružilo še skoraj enkrat toliko, tako da se je končna številka na cilju približala 120 pohodnikom.

Ob 15.40 uri je TD Ljutomer naznanil začetek pohoda, pohodniki pa so vzeli pot pod noge, ter se preko Mestnega brega in Juršovke podali proti Radomerju. Hiter korak nas je vodil do družine Habjanič v Cubru, kjer so nas prijazno počakali z že več kot potrebnim toplim čajem in kuhanim vinom, ter seveda z domačimi sladkimi dobrotami.

Pot smo nadaljevali mimo Belečeve domačije proti Plešivici, kjer nas je že nestrpno pričakovala tudi družina Rajh, ki je poskrbela za drugo postojanko z okrepčilom za vse večjo množico pohodnikov, saj so se nam na tej trasi pridružili tudi številni domačini. Tudi Rajhovi so nas pričakali z domačimi dobrotami, nad katerimi smo bili vsi več kot navdušeni.

V soju lučk in bakel smo v hladni noči nadaljevali pot proti cilju - Jeruzalemu, ki je pohodnike že pričakoval v svoji mogočnosti in lepoti. Končni cilj smo osvojili ob 17.30 uri.

Tudi na cilju je pohodnike pričakala pogostitev s toplim čajem in kuhanim vinom, za katero je poskrbel Dvorec Jeruzalem.

Ob 18.00 uri se je pričela še sv. maša v jeruzalemski cerkvici, nato smo se počasi odpravili nazaj proti Ljutomeru, polni lepih vtisov in novih poznanstev.

V Turističnem društvu Ljutomer se iskreno zahvaljujejo vsem pohodnikom, ki ste se udeležili dogodka ter vsem, ki so pomagali pri organizaciji s pogostitvijo pohodnikov.

Se vidimo spet drugo leto!


Več v Družabno