Domnevni mučitelj živali s pirotehniko naj bi bil 16-letnik iz območja UE Gornja Radgona

Policija naj bi skupaj s prostovoljci izvedla iskalno akcijo za mladostnikom, ki naj bi s pirotehničnimi sredstvi namenoma povzročil smrt ene psičke in dveh muck

Prlekija-on.net, četrtek, 29. december 2016 ob 16:3114

Zapis na FB

V sredo smo pisali o grozljivih posnetkih, ki so se pojavili na socialnih omrežjih, o domnevnem mučitelju živali s pirotehniko. Ta se je med drugim "hvalil", kako se s petardami izživlja nad psi in mačkami, kar je povzročilo veliko zgražanje javnosti, ob tem pa se je v preiskavo vključila tudi policija.

Na facebooku se je pojavil tudi zapis, da naj bi policija skupaj s prostovoljci izvedla iskalno akcijo za mladostnikom, ki naj bi s pirotehničnimi sredstvi namenoma povzročil smrt ene psičke in dveh muck. Po besedah prostovoljca, ki je sodeloval v iskalni akciji, so našli šestnajstletnika, ki je upravljal profil.

Medtem se je na facebook profil domnevnega mučitelja vsul plaz kritik velikega števila uporabnikov tega socialnega omrežja, ki so močno obsojali njegova domnevna dejanja, sam uporabnik pa je danes na svojem profilu zapisal, da ima rad živali in da se je glede tega le šalil.

Policija sedaj poizveduje ali je pri tem dejansko prišlo tudi do mučenja živali ali je vse skupaj izmišljeno. Več bo znanega po koncu preiskave.

Pri tem gre za mladoletnika iz območja UE Gornja Radgona
S PU Murska Sobota so medtem sporočili, da so policisti glede spornih objav na spletu (posnetkov, slik, blogov..) povezanimi z domnevnim mučenjem živali ter slik povezanih s pirotehniko, izsledili osebo, ki je sporne posnetke in slike objavljala in pri njem na podlagi odredbe opravili tudi hišno preiskavo. Ugotovljeno je bilo, da gre za mladoletnika iz območja UE Gornja Radgona, vendar se zaenkrat domnevni sumi storitve kaznivega dejanja mučenja živali ali storitve prekrškov povezanih s pirotehničnimi izdelki niso potrdili. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo o vsem obvestili pristojno Državno tožilstvo ter pristojni Center za socialno delo.

Spodaj je zapis iz facebooka o domnevni akciji policije in prostovoljcev.

Mučitelj živali

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika