Prve jaslice na prostem pri kapeli Srca Jezusovega na Gibini

Jaslice so verniki postavljali pred svetim večerom

Prlekija-on.net, torek, 3. januar 2017 ob 10:38
Jaslice na Gibini

Jaslice na Gibini

Pred svetim večerom so se tudi v vasi Gibina v župniji Razkrižje nekatere družine odločile, da bodo postavile prve jaslice v naravi na prostem. Izbrali so kraj pred kapelo Srca Jezusovega, kjer je najbolj primeren prostor za jaslice. Jaslice so verniki postavljali pred svetim večerom.

Najprej so naredili votlino, katero so zaščitili pred vremenskimi neprilikami. Vanjo so namestili sveto družino, vse okrog pa so namestili ovčke in pastirje. Za popestritev jaslic pa so namestili tudi stare predmete, kateri so se nekoč uporabljali v kmečkem gospodinjstvu. Jaslice so tudi osvetlili z več barvnimi lučkami. Ob jaslicah so tudi postavili božično drevo.

Verniki Gibine in celotne župnije Razkrižje so se 26. decembra zvečer zbrali ob jaslicah, kjer je bil tudi krajši kulturni program in po programu je domači župnik msgr. Franc Režonja, tudi jaslice blagoslovil in pohvalil domače vernike, da so se odločili in postavili jaslice, kajti v vasi je veliko otrok, ki obiskujejo verouk in tako se jim je praznik božiča bolj vtisnil v spomin.

Jože Žerdin


Več v Kultura in izobraževanje