Stanovanje za potrebe nastanitve azilantov tudi v Gornji Radgoni

Iz dokumentacije razpisa je razvidno, da je 2-sobno stanovanje na Mladinski ulici 16 v Gornji Radgoni namenjeno nastanitvi azilantov

Prlekija-on.net, četrtek, 5. januar 2017 ob 13:4117
Gornja Radgona

Gornja Radgona

Na portalu ministrstva za javno upravo, je iz javnega razpisa z naslovom »Dobava in montaža pohištvene opreme v 18 službenih stanovanjih za potrebe beguncev« razvidno, v katera državna stanovanja namerava vlada nastaniti begunce, ki so dobili azil. Razpis se je sicer iztekel že sredi oktobra lani, ponudbe pa so veljale do sredine decembra. Razpis lahko vidite tukaj.

Poleg mest Brežice, Celje, Dravograd, Ilirska Bistrica, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Postojna in Trbovlje, je tudi Gornja Radgona in sicer 2-sobno stanovanje na Mladinski ulici 16.

Kot je iz dokumentacije razpisa razvidno, bodo azilanti v večini stanovanj dobili tudi novo opremo, saj je iz popisa za dobavo in montažo razvidno, da so (bodo) stanovanja opremljena s steklokeramičnimi ploščami, vgradnimi pečicami, pralni stroji morajo biti za pranje do pet kilogramov, vzmetnice morajo biti medicinske, barvni TV sprejemniki z diagonalo minimalno 81 centimetrov, ...

V petek se je odzval župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, ki je v informaciji za javnost zanikal, da bi Gornja Radgona bila v načrtih države za nastanitev azilantov.


Več v Gospodarstvo