Gornja Radgona naj ne bi bila več v načrtih države za nastanitev azilantov

Župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, je v informaciji za javnost zanikal, da bi Gornja Radgona bila v načrtih države za nastanitev azilantov

Prlekija-on.net, petek, 6. januar 2017 ob 13:273
Gornja Radgona

Gornja Radgona

Po objavi članka, kjer smo pisali, da se stanovanje za potrebe nastanitve azilantov nahaja tudi v Gornji Radgoni, se je odzval župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, ki je v informaciji za javnost zanikal, da bi Gornja Radgona bila v načrtih države za nastanitev azilantov.

Glede tega, da država v Gornji Radgoni pripravlja in obnavlja stanovanja za migrante in azilante, je župan podal naslednjo informacijo za javnost:

  1. Vodstvo Občine Gornja Radgona uradno ni bilo seznanjeno o tem, da bi država v Gornji Radgoni pripravljala in obnavljala stanovanja za migrante in azilante, niti Občina Gornja Radgona v same aktivnosti ni bila, niti ni vključena.
  2. V dosedanjih kontaktih z Ministrstvom za notranje zadeve, kakor tudi z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje, srno dobili njihove odgovore iz katerih izhaja, da urejanje navedene problematike ne vežejo več na Gornjo Radgono.
Iz zapisanega torej izhaja, da Gornja Radgona ni več v načrtih države za nastanitev azilantov.


Več v Gospodarstvo