Na 15. novoletnem pohodu okoli 150 pohodnikov

Novoletni pohod z baklami po občini Velika Polana

Prlekija-on.net, petek, 6. januar 2017 ob 08:39
15. novoletni pohod

15. novoletni pohod

Kolesarski klub Biciklin Velika Polana in občina Velika Polana sta drugi dan novega leta v ponedeljek, 2. januarja pripravila 15. jubilejni novoletni pohod po občini Velika Polana. Okoli 150 pohodnikov in ljubiteljev narave iz domačega kluba, okolice, Prlekije, Medžimurja, Planinskega društva Lendava se je najprej zbralo v Parku štorkelj v Veliki Polani, od koder jih je potem novoletni pohod s svetilikami vodil po Veliki Polani, po kolovozih, med polji ter gozdovi do Male Polane do Zadruge za razvoj podeželja Pomelaj, kjer so se ustavili in si ogledali Sabolovo domačijo, kjer izdelujejo izdelke iz naravnega materiala, predvsem iz ličja.

Po okrepčilu jih je 4 kilometrska pot vodila po delu občine Velika Polana, tudi delno po pohodniški stezi. Ko pa se je že zmračilo so varno in srečno prispeli nazaj v park štorkelj, kjer so nadaljevali druženje ob domačih dobrotah. Sam novoletni pohod ni bil zahteven in je bil kljub mrazu primeren za vse generacije, saj so se hkrati razgibali, naužili svežega zraka, kajti to je v teh zimskih dneh zelo dobrodošlo za zdravje. Sam pohod je bil balzam za dušo in telo. Med pohodom je bilo poskrbljeno z reditelji za varnost.

Jože Žerdin


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno