Več prometnih nesreč in podrtih dreves

Sneg se oprijema cestišča, kar je povzročilo nemalo težav na naših cestah, saj je prišlo do številnih prometnih nesreč in podrtih dreves, ki ovirajo promet

Prlekija-on.net, petek, 13. januar 2017 ob 19:391
Podrto drevo v Gresovščaku

Podrto drevo v Gresovščaku

V petek so nas zajele obilne padavine, sprva v obliki dežja, ki je nato postopoma prehajal v sneg. Zaradi tega je sneg moker in se oprijema cestišča, kar je povzročilo nemalo težav na naših cestah, kjer je prišlo do številnih prometnih nesreč in podrtih dreves, ki ovirajo promet. Ceste so zasnežene, zato previdno na cestah.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je ob 14.08 na regionalni cesti Ihova v občini Benedikt in Spodnja Ščavnica v občini Gornja Radgona zaradi sneženja zastal promet tovornih vozil. O dogodku so bili obveščeni delavci CP Murska Sobota.

Ob 14.38 sta na Dornavski cesti na Ptuju trčili osebni vozili. V nesreči so se poškodovale tri osebe. Posredovali so gasilci PGD Ptuj ki so zavarovali kraj nezgode, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb, odklopili akumulatorja ter do prihoda policije usmerjali promet. Reševalci NMP Ptuj so poškodovane prepeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Ob 16.45 so v Dornavi v istoimenski občini trčila tri osebna vozila. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Posredovali so gasilci PGD Ptuj, ki so zavarovali kraj nezgode, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe, odklopili akumulatorje ter do prihoda policije usmerjali promet. Reševalci NMP Ptuj so poškodovano osebo prepeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Ob 16.59 je prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo pri odjemalcih na območju naselij Orehovci, Zbigovci in Negova v občini Gornja Radgona. Posredovale so pristojne službe Elektro Maribor.

Ob 17.00 se je v naselju Gresovščak, občina Ljutomer, pod težo snega podrlo drevo čez cesto. Gasilci PGD Gresovščak so drevo odstranili.

Ob 17.08 je osebno vozilo tuje registracije prebilo varovalno ograjo na pomurski avtocesti pri izvozu za Vučjo vas, občina Križevci in zapeljalo na njivo. Gasilci PGD Murska Sobota so odklopili akumulator in pregledali okolico nesreče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 17.14 se je v Podgorcih, občina Ormož, pod težo snega podrlo drevo na cestišče in prekinilo TK kabel. Gasilci PGD Podgorci so podrto drevo razžagali in odstranili s cestišča.

Ob 17.22 se je na cestišče med naseljema Mačkovci in Stanjevci v občini Gornji Petrovci podrlo drevo, ki je zaprlo promet v obe smeri. O dogodku je bila obveščena dežurna služba CP Murska Sobota.

Ob 18.35 se je na cestišče med naseljema Mlajtinci in Ivanci v občini Moravske Toplice zaradi snega podrlo drevo. Drevo so odstranili delavci komunalnega podjetja.

Ob 19.00 je v naseljih Mala Nedelja, Bodislavci in Cezanjevci v občini Ljutomer prišlo do motnje oskrbe z električno energijo. O dogodku je bila obveščena dežurna služba Elektra Maribor.

Ob 20.23 je na cesto Gabrnik–Kukava, občina Juršinci, padlo drevo. Gasilci PGD Gabrnik so podrto drevo razžagali in odstranili s cestišča.

V soboto, Ob 4.07 se je pod težo snega podrla smreka in zaprla cestišče v naselju Veščica, občina Razkrižje. Delavci cestnega podjetja so drevo razžagali in ga odstranili s cestišča.


Več v Narava