Anica in Janko Sunko sta poročena že 50 let

V 50 letih sta doživela lepe in manj lepe trenutke

Prlekija-on.net, sobota, 14. januar 2017 ob 15:5311
Zlatoporočenca Sunko iz Veržeja

Zlatoporočenca Sunko iz Veržeja

Anica in Janko Sunko, doma iz Veržeja v Prlekiji sta nekaj dni pred novim letom praznovala 50 let skupnega zakonskega življenja. Čeprav nista doma iz Veržeja, v tem idiličnem prleškem kraju živita že dolgih 50 let in 50 let sta že tudi poročena. Skratka praznujeta dve okrogli obletnici na kateri sta nadvse ponosna, kajti z roko v roki sta prehodila 50 let skupnega zakonskega življenja, ampak to ni dano vsakemu paru.

Janko, rojen leta 1945 na Zgornjem Krapju pri Ljutomeru se je izučil za strojnega ključavničarja. Zaposlen je bil v različnih podjetjih od podjetja Mulec v Veržeju, MTT Ljutomer, Kmetijski zadrugi Križevci, nekaj časa delal v Nemčiji, nazadnje pred upokojitvijo pa je bil zaposlen kot vzdrževalec na Osnovni šoli Veržej. Dejaven je bil v nogometnem klubu Veržej in Turističnem društvo Veržej, en mandat je bil svetnik v občinskem svetu občine Veržej. Rad ima motorje in ob lepem vremenu uživa v panoramski vožnji po Prlekiji.

Anica, se je leta 1943 rodila na Gornji Bistrica, po poklicu je učiteljica razrednega pouka. Nekaj časa je poučevala na osnovni šoli Franceta Prešerna v Črenšovcih, ostala leta do upokojitve pa na osnovni šoli Veržej. Rada je imela kulturo, folkloro, zato je na OŠ Veržej vodila otroško folklorno skupino. Vključena je bila tudi v Turistično društvo Veržej. Oba z možem sta rada imela kulturo, pa tudi sedaj na jesen življenja uživata na kulturnih prireditvah v občini Veržej in v širši Prlekiji. Ko jima čas dopušča se z veseljem udeležita ogleda opere v Mariboru. Sta člana društva upokojencev Veržej.

Ob njuni zlati poroki jima je v imenu Društva upokojencev Veržej čestitala predsednica Jerica Jerebic. V zakonu sta se jima rodila sinova Saša in Boštjan, v petdesetih letih se je Sunkov rod povečal za dva vnuka. Na jesen življenja Janko ves prosti čas preživi v svoji priročni mehanični delavnici, Anica pa pri gospodinjskih delih, na vrtu in pri vzgoji rož.

Jože Žerdin


Več v Kultura in izobraževanje