Malonedeljski pohodniki bodo tudi letos ustvarjali na obronkih Pece

Pred odhodom so izpolnili obljubo Abrahamki Veri

Branko Košti, torek, 17. januar 2017 ob 13:371
Snežna skulptura Marije

Snežna skulptura Marije

V občini Črna na Koroškem so v zaključni fazi priprave na izvedbo jubilejnih, že 25. prireditev Gradovi Kralja Matjaža. Osrednji dogodek bo tudi letos gradnja snežnih skulptur na planoti Mitnek na pobočju mogočne Pece, v soboto, 28. januarja.

V petindvajsetletno zgodovino prireditve so pomemben pečat vtisnili tudi "Pohodniki" - člani pohodniške sekcije TD Mala Nedelja - Radoslavci, ki se tekmovanja udeležujejo že več kot deset let. In ne le udeležujejo, ampak se s Koroške vsako leto vračajo z najvišjimi priznanji. Največkrat njihove snežne umetnine kot najboljše ocenijo obiskovalci, katerih se vsako leto zbere več tisoč. Pohvalijo pa se lahko tudi z nagradami strokovne komisije, večkrat pa je bila najbolje ocenjena tudi predstavitev svojega kraja, ki je prav tako sestavni del tekmovanja.

Vsako leto, če le snežne razmere omogočajo, kot pripravo na tekmovanje, zgradijo kakšno skulpturo v domačem kraju. Tako so preteklo soboto izpolnili že skoraj dve leti staro obljubo. Veri Zmazek iz Sitarovcev so namreč ob njenem srečanju z Abrahamom, obljubili, da ji bodo iz snega izklesali Marijo. In obljubo so, čeprav malo pozno, izpolnili. Kako, si oglejte v galeriji.


Več v Zanimivosti