Zgodovinsko: smučišče Globoki klanec prvič umetno zasneževali

Gre za zgodovinski dogodek za majhen Sv. Tomaž ter tudi celotno Prlekijo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. januar 2017 ob 11:249
Smučišče Globoki klanec v Hranjigovcih, ki letos spet obratuje, so v nedeljo pričeli prvič tudi umetno zasneževati. Gre za zgodovinski dogodek za majhen Sv. Tomaž ter tudi celotno Prlekijo.

Zasneževati so pričeli že v soboto z nekaj začetnimi težavami, nato pa v nedeljo takoj po končanem smučanju po 21. uri in vse do jutra, v ponedeljek do 7. ure. Te dni bodo pričeli zasneževati še nekoliko prej, da si bodo tudi obiskovalci lahko ogledali, kako to deluje. Kot so povedali v Smučarskem klubu Sveti Tomaž, gre za resnično velik dogodek, saj so mnogi dvomili v vse to. Trenutno delajo poskusno z enim snežnim topom, načrti kluba pa so, da v prihodnje usposobijo celoten sistem s štirmi snežnimi topovi, o čemer smo že pisali.

Da so snežni top usposobili, so si na Gorenjskem sposodili visokotlačno črpalko, cevi, kable ter vso ostalo potrebno opremo. Na vrhu hriba so postavili montažni bazen, v katerega sta dva člana kluba celo noč neprekinjeno vozila vodo iz doline iz potoka. Pripeljali so okoli 140 kubukov vode in naredili preko 300 kubikov snega.

Na smučišču so prejšnji teden prodali 270 vstopnic, med vikendom pa še okoli 250. Smučišče obratuje tudi te dni v večernih urah, aktualne objave pa lahko spremljate na njihovi facebook strani, lahko pa pokličete tudi na 031 318 328 (Ivan Grašič), kjer izveste vse informacije.



Foto: FB Smučišče Globoki klanec


Več v Šport