Premiera komedije Minister v škripcih pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Ponovitev premiere bo v nedeljo, 29. januarja ob 14. uri

Branko Košti, torek, 24. januar 2017 ob 09:041
Premiera komedije Minister v škripcih

Premiera komedije Minister v škripcih

Da je ljubiteljska gledališka dejavnost v Prlekiji bogata in pestra, dokazujejo kar tri premiere v enem  tednu. V soboto, 14. decembra, je bila dvorana malonedeljskega kulturnega doma veliko premajhna za vse, ki so si želeli ogledati premierno predstavitev gledališko-plesne predstave mladega domačega avtorja Tadeja Murkoviča »Kak je negda bilo pozimi«, v četrtek so ljutomerski gledališčniki premierno izvedli komedijo »Ko bom oblast«, v soboto 21. januarja pa je bila pri Sv. Juriju ob Ščavnici premiera komedije »Minister v škripcih«, s katero so se predstavili amaterski igralci ljubiteljskega dramskega društva Sv. Jurij.

Vse tri premiere imajo nekaj skupnega: gledalce želijo nasmejati in razvedriti, kar je vsekakor dobrodošlo v času, ko smo z vseh stran »bombardirani« s slabimi novicami in katastrofami. Tudi v soboto je v zasedeni Kocbekovi dvorani KUS odmeval bučen smeh, katerega so z odličnimi upodobitvami likov, ki se znajdejo v številnih zadregah in komičnih situacijah, izzvali izkušeni igralci in igralke.

Jürjovški gledališčniki so za letošnjo gledališko sezono naštudirali komedijo Raya Cooneya »Minister v škripcih«, katere glavni lik je minister Robert Luli (Alojz Štuhec ml.), ki si, namesto nočnega zasedanja parlamenta, privošči ljubezensko srečanje v hotelu s tajnico opozicijske stranke Jano (Sonja Karlo). Načrtovano idilo zmoti truplo (Miran Lapi), ki pa je le nezavestni detektiv, katerega je najel tajničin mož. V želji, da reši situacijo, minister pokliče svojega tajnika, maminega sinčka Gregorja Nerodeka (Danijel Močnik), kar pa zadeve še bolj zaplete. Zmeda se še poveča, ko se na prizorišču pojavijo tajničin mož Janez-Ivan Pišek (Edi Sedmak), ministrova žena Pamela (Suzana Kšela) in negovalka tajnikove mame gospa Gabi Pisker (Mira Jančar). Največjo korist iz vse nastale zmede izvleče natakarica (Jerica Mar), saj se vedno pojavlja v najbolj neprijetnih situacijah. V vlogi direktorice hotela je odlično nastopila Mojca Korošec, sobarica Marija pa je bila Dragica Jaušovec. V predstavi so sodelovali še šepetalka Valerija Veberič, za luči je skrbel Edi Sedmak, glasbeni efekti so bili delo Dejana Čučka, za sceno pa sta poskrbela Simon Ljubec in Suzana Kšela, katera je predstavo tudi režirala.

Ponovitev premiere bo v nedeljo, 29. 1. ob 14. uri v KUS (Kocbekova dvorana) pri Sv. Juriju ob Ščavnici.


Več v Kultura in izobraževanje